måndag, mars 31, 2008

Haunting yourself as the real thing.


Idag hade jag planerat ett pass på 25 km men kroppen känns så trött och tung att jag inte tror jag klarar det idag. Det är ju lite synd men jag hoppas på fredag istället. Det får bli ett kortare pass idag. Jag förstår inte riktigt hur jag ska lyckas springa över 42 kilometer om exakt två månader. Huh.

Och imorgon bär det av till Borås igen och tre nya kurser och en gammal. Dom nya blir säljkommunikation, väveriteknik och en fristående distanskurs i digital modeteckning. Den gamla är cad-baserad mönsterkonstruktion. Så det ska nog bli bra men mycket att göra.

Glöm inte att titta här.

söndag, mars 30, 2008

A certain callousness complies.

Håret sitter mitt på huvet sen igår kväll och helgen är visst snart över. Jag har jobbat lördag & söndag men mår bra ändå. Igår kväll/natt var jag med mina två favoriter och drack ett par goda öl. Sen trillade jag med cykeln, typ nykter. Buhu.

Vi tvättar och ska snart ut på en promenad. Sen ska jag ta en liten powernap. Fick ju som alla andra en timma mindre inatt innan jobbet. Så lite trött.

Jaja. Intressant inlägg.

fredag, mars 28, 2008

...& tre år senare.

Jag vet, en dag försent. Men här får ni ett utdrag ur min riktiga dagbok för tre år sedan.

050327 söndag
Åh gud vilken man! Marcus... Igår asså... oj.
Jag vågar inte höra av mig för jag är rädd att jag är ensam om att känna såhär. Jag skakar.
Gud...
/Sophia


Är det fint eller vad?

torsdag, mars 27, 2008

Bitterljuvt.

Ja då var man tillbaks. Eller i tisdags egentligen men internet känns sådär kul.

Helgen bestod av alldeles för mycket mat, för mycket godis, framförallt för mycket snö men även sol vid havet, gott vin och bra sällskap. Har sprungit en del också. Fick ställa in måndagspasset för att snön yrde men tog igen det i tisdags. Hann cykla in till Falkenberg innan snön kom, det blir två mil fram och tillbaks, härligt. På tåget till Malmö i tisdags var det tusen människor och jag och Marcus som inte hade platsbiljett fick flytta på oss för många gånger. Men vi kom fram och Malmö var snöfritt. Underbart.

Var en snabbis hos tandläkaren när vi kom hem. Blev så paff när jag mötte en ung, snygg kille som skulle titta i min mun. Men det gick ju bra, inga hål som vanligt (aldrig faktiskt) och rent och fint sa han. Och nu behöver jag inte komma tillbaks förrän om ett och ett halvt år. Om inget händer vill säga.

Igår dag var jag och Marcus på stan från förmiddagen till eftermiddagen och jag fick och köpte fina saker. Till exempel Håkans nya, lovely. Åt på Govindas innan vi gick hem. Gick förbi Astrid och Aporna på väg hem och köpte bland annat vegetarisk lax och sojastrimlor. På kvällen gick vi till nya Golden L'OISEAU ET LE CHIEN och drack några öl. Det var tre år sedan vi träffades där nu, i måndags exakt. Förresten så firade vi det med champagne i måndags kväll.

Idag rensar dom avloppsrören i hela huset. Så jag ska gå ut nu så jag slipper (bokstavligen) skitlukten. Blä.

torsdag, mars 20, 2008

Hur man spenderar torsdag eftermiddag.

Här såklart.







HAHA, jag dör lite.

onsdag, mars 19, 2008

Hej mobil!


Jag mobilbloggar från sängen. Sitter och pluggar och skriver för fullt. Har äntligen fått tag på kursboken så det gäller ju att passa på innan jag blir tvungen att lämna tillbaks den.
Imorgon är det torsdag. Hurra!

Compare people.


Längst upp.

Längst ner 71st more likely to do a favor for me 16%.

Nu är det kaffe som gäller. Idag är en välförtjänt vilodag.

tisdag, mars 18, 2008

Och hon du älskade en gång, och kanske älskade dig.

Idag har jag åtminstone gjort två saker jag aldrig gjort förut.

1. Stickat en halsduk på stickmaskin. Delning 4, 1:1 resår med pärlfang, säkert 3 meter lång. Och den är så fin och stor och jag vill ha den runt mig alltid.

2. Sprungit 24,29 km. Längsta någonsin. Kilometertiden stannade på 5,31 min/km. Det är bra, men egentligen för snabbt. Det var ganska jobbigt. Kanske för att det var tredje dagen i rad jag joggade. Kanske för att jag joggade 22,72 km i fredags. Men, jag är så duktig.

Jag har även tvättat håret, det behövdes. Och ätit "lunch" för minst 2 personer. Men det var jag väl värd. Resten av kvällen ska spenderas i rummet och eventuellt tvätta lite. Och diska. Som vanligt alltså.

måndag, mars 17, 2008

Så fort saker förändras.




Igår. Och idag. Ibland förändras ju saker till det bättre, vara sig man vill det eller inte. Men vädret tillhör inte dom sakerna. Igår sprang jag en extrarunda (vilket gör att förra veckan bestod av 5 pass på 53 km!) med mina nya löparkläder i solsken och utan mössa! Idag sprang jag med vinterlöparkläder och både keps, mössa och vantar. Dessutom blev mina skor helt genomsura. Det bästa (och enda bra) med vädret var att jag kunde använda mina snowjoggers!

Annars så tröstar jag migsjälv med naturgodis, känner att magen börjar växa lite nu av allt godis. Men tentan som jag trodde skulle vara jätteenkel var jättesvår. Tack och lov var jag inte ensam om att tycka det, ingen fattade visst ett skit. Och jag som ville ha VG. Skit.

Min grupp har också skrivit klart vår marknadsplan och har lämnat in den. Det känns skönt. Vi var ganska matta efter förmiddagens pillande på alla stickebitar vi aldrig sett förut. Hopplöst. Och som alltid kunde vi inte sluta prata om tentan. Usch.

Vad har jag mer gjort? Tvättat en tvätt. Ätit mat. Lagat mat. Vilat. Ätit naturgodis som sagt. Ska nog göra mig lite kaffe och diska upp. Jag diskar alltid när jag har tråkigt och inget att göra. Som idag. Men jag har lovat mig själv att inte göra något ansträngande idag. Imorgon blir det förhoppningsvis det längsta löppasset någonsin. Men snälla gud låt snön och blasket försvinna och låt mina skor torka!

Jag längtar så tills torsdag. Efter M. Och M & P och A & F & S. De bästa.

söndag, mars 16, 2008

Han hade lekt med dig, med oss ett litet slag.

Det är söndag förmiddag och i Borås skiner solen otroligt nog. Jag ska alldeles strax gå ut på en promenad men jag vet inte riktigt vart. Upptäcksfärd kanske. Jag gillar det. Idag gick jag upp tidigt och har ätit god frukost och sett på söndagsteve. Pluggat också såklart och det känns bra.

Men Borås. Jag förstår inte riktigt vad jag gör här. Jag ser allt så klart nu och aldrig att jag stannar här en helg ensam igen. Jag saknar Marcus. Jag behöver Marcus. Jag längtar så till torsdag då jag får träffa han och min älskade familj. Det var alldeles för längesedan. Nästa vecka skiter jag i Marknadsföringstentan och stannar i Malmö och gör tentan på omtentan istället. Hejdå Borås, tack för mig! Jag längtar ännu mer till sommaren då jag har Marcus bredvid mig varenda natt. Jag behöver det. Tillbaks till den underbara verkligheten. Men jag älskar fortfarande Göteborg. Jag, Marcus och Helena ska flytta dit tycker jag. Då blir allt perfekt.

I helgen blir det också första gången i stugan utan Molli. Min baby.



Men nu ska jag sluta deppa och ta mig i kragen och gå ut i solen med ett par solglasögon framför ögonen och ljudboken i öronen och dom glansiga promenadskorna på fötterna. Mitt liv är bra.

Ps. Fotot är från den 16/11 2007.

lördag, mars 15, 2008

Looks like we made it.


Gårdagen/kvällen blev ju ganska trevlig ändå. Idag har jag mest pluggat. Gått i solen. Köpt en batik-klänning och en röd väska på Myrorna. Köpt nya jogging-kläder, svarta och rosa! Handlat lite godis. Tittat runt i mitt hus, det är ju trots allt första hela lördagen jag är här, jag hittade en bastu!

Ikväll ska jag se Melodifestivalen, jag tror jag hejar på BWO, vad som helst förutom Charlotte tack. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på tills dess? Kanske diska. Ja.

fredag, mars 14, 2008

Ett val för livet varar hela livet.

Ibland blir man extra glad över att ha valt att blir vegetarian. Läs dethär eller se ännu hellre programmet. Dethär gör mig illamående. Är det försvarbart? Nej.

Jag dricker kaffe och ser på Postkodmiljonären. Kan inte bestämma mig om jag ska se Mr. & Mrs. Smith eller National Treasure ikväll. Jag ska i alla fall hälla upp ett glas ekologiskt vin och äta pastasallad. Gott.

Bra start på dagen?

Finns det något värre än när kaffefiltret viker sig i bryggaren och kaffet smakar skit? Jag tror inte det.

Idag har jag sovit lite för länge och sprungit långt och länge. I veckan har det blivit 48,16 kilometer totalt, varav 22,72 km idag. Huja. Det blir förmodligen vila hela helgen, men vi får se.

Nu ska jag ner en snabbis på stan och leta efter ett linne/klänning till mamma som hon ville ha, Ikväll får jag väl sitta ensam i min "lägenhet" och dricka vin. Kul. Håll mig sällskap?

torsdag, mars 13, 2008

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav.

Om ni inte sett innan:

Titta! på Håkans nya musikvideo.


Jag dör lite.

onsdag, mars 12, 2008

Jonas av Arabien.



Har ju glömt att tipsa er om vad som kanske blir världens bästa och mest underhållande blogg!

Jonas av Arabien.
"Jonas Cramby sprang sitt första marathon på 5.56, med bara fyra minuter tillgodo innan trafiken släpptes på. Nu vill han ta reda på: Är det verkligen möjligt för en slacker att träna upp sig till världens hårdaste ultramara på bara ett år?"

Han ska alltså springa Marathon Des Sables i Saharaöknen, 26 mil på 6 dagar. Sjukt.

Man kan ju alltid läsa hans gamla blogg här om man gillar den nya.

__________
Bild: Här.

All good things comes to an end.

Idag har jag vaknat alldeles av mig själv. Tillät mig att inte ställa klockan igår kväll. Så idag är jag utvilad för första gången på länge. Känns det som i alla fall. Igår gjorde jag klart alla mina stickebitar på trikålabben, men vi har ändå en labb kvar nästa vecka. Kanske ska göra något "riktigt" då. Vi får se. Idag ska jag först skriva på marknadsföringsarbetet, sen plugga trikåteknik till tentan på måndag. Hurra! Ikväll blir det CAD-baserad mönsterkonstruktion och jag hoppas det blir roligare än förra veckan då vi gick igenom allt i slow motion och jag höll på att bli tokig. I alla fall. Önskar jag kunde vara i Malmö och gå på det här. Men nej det blir ju inget med det.

Så nu ska jag ta en till kopp kaffe innan dagen ska börja och den nya blå-vit-randiga korta tunna morgonrocken åker av.

tisdag, mars 11, 2008

Idag.


Klicka på bilden vettja.

måndag, mars 10, 2008

When Monday comes you'll be alone.


Bild: Flickr.
__________

Idag:

06:00 Klockan ringer
06:05 Jag går upp
06:15 Springer ut på snabbdistans 10 km
07:15 Stretchar, duschar, äter frukost, packar osv.
08:30 Går ner till centralen
09:14 På ett (två) tåg på väg till Borås
12:19 Framme
12:30 Äter, packar upp lite
13:00 Sista föreläsningen i trikåteknik
16:00 Cyklar till Knalleland och köper tre par skor, mat och en lupp
17:45 Hemma igen. Tvättar, lagar mat. Äter.

Nu? Jag vet inte jag. Ska nog städa lite. Och tvätta mer. Plugga. Jag behöver hålla mig sysselsatt. Jag är så ensam.

söndag, mars 09, 2008

Jag har saknat dig.

Igår var nog första gången på väldigt väldigt länge jag hade roligt på KB. Riktigt roligt till och med. Jag dansade ungefär hela natten, först med Helena och sen med lite random folk jag kände och inte kände. Haha. Jag och Helena köpte varsin shot för drygt 100 kronor, det var det värt!

Så, idag är jag lite trött men inte så farligt ändå. Ska strax cykla iväg till mitt älskade jobb och vara sådär äckligt trevlig jag alltid (nästan) är. Kunderna älskar mig.

Något jag inte älskar är SJ. Det verkar som att dom inte kommer sälja så värst många sista-minuten-resor längre vilket blir alldeles för dyrt. Nästan 400 spänn får jag lägga på resan upp imorgon. Tur att Marcus hjälper till.

Ja, Guitar Hero är på men jag måste iväg.

lördag, mars 08, 2008

Jag skulle ge dig allting du pekar på.

Lördag morgon och grannen spelar Celine Dion på högsta volym. Jag försökte överrösta med ett vänner-avsnitt men det gick sådär. Jag gick upp ganska nyss. Och ska snart iväg till jobbet. Igår somnade jag i soffan framför Världarnas krig vid 10-tiden. Lyckades dra mig till sängen fram emot elva. Vilken tur att jag inte gick till Popscene med Helena, fast jag ville väldigt gärna dit. Marcus ligger fortfarande och sover. Jag ska byta om.

Ikväll blir det födelsedagsfest. Har världens bästa födelsedagspresent!

torsdag, mars 06, 2008

Hejdå Monki.

Alltså seriöst. H&M köper Weekday, Cheap Monday och Monki. Buhu.
Läs!

Presskonferens om en halvtimma.

Ps. Och så var man före modebloggarna. Haha.

HURRA!


Idag fyller den här sötnosen 25 år!

GRATTIS BABY!

onsdag, mars 05, 2008

Nedräkning.

38 dagar till Heleneholms Halvmarathon.
73 dagar till Göteborgsvarvet.
87 dagar till Stockholm marathon.

Det blir ju Malmö 10 km i juni också. Sen vet jag inte. Midnattsloppet i Göteborg förmodligen. Fler tips? Förmodligen inte.

måndag, mars 03, 2008

Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig.


Ungefär så här roligt hela helgen. Jag älskar Göteborg. Ska flytta dit och överge Malmö. Någon gång.

Alldeles strax ska jag och Jimmy iväg på handledning och sen blir det trikåteknik och nya roliga stickebitar att klistra in. Loves it.

söndag, mars 02, 2008

lördag, mars 01, 2008

And they are gone so fast!

Dagens tre positiva (som MLI).
1. Jag är i Göteborg med mina bästa tjejer!
2. Jag har shoppat (lite för mycket hihi).
3. Vi ska ut och dansa!