torsdag, juli 31, 2008

Came traveling from out of town.


Tänkte att jag skulle bli bättre/snabbare på att lägga upp bilderna i fotodagboken. Så varsågoda. Klicka på mig.
Igår sprang jag 5 kilometer för första gången på väldigt länge. Har bara vågat 3 km innan. Det känns så konstigt att jag i april sprang över 200 km och nu i juli landar jag på 17 km. Men 17 km är i alla fall bättre än junis 0 km. Små steg.

Två dagar i rad (tisdag & onsdag) har jag cyklat väldigt långt, ute. I tisdag tänkte jag cykla ut till Svågertorp och favorittygaffären Stoff och stil. Mamma & Pappa var nämligen här i måndags morgon och lämnade mina symaskiner + tillbehör! Så jag skulle cykla ut dit för att köpa tyg till en massa underkläder jag tänkt sy. Sagt och gjort, jag tittade på cykelkartan och trodde jag skulle komma ihåg vägen. Men nej. Det gjorde jag inte. Det tog 40 minuter att cykla dit. Ganska lugnt ändå. Men sen skulle jag ju cykla hem också och lyckades cykla i cirklar och jag kom ingenvart. Blev lite desperat efter 50 minuter när jag inte ens visste vart jag var. Tillslut såg jag tornet i Jägerso och kunde pusta ut. Därifrån hittar jag i alla fall hem. En timma tog det hem alltså.

Igår cyklade jag och Marcus till Bokskogen utanför Malmö. Det var mycket bättre skyltat dit än till Svågertorp men vi lyckades ändå köra lite fel på slutet. Plus att vi stannade för att fota och lite sådant på vägen. En timma och tjugo minuter tog det väl ut dit (minst), kanske en timma och 10 minuters cyklande. Hemvägen gick mycket snabbare och då hittade vi också, fast jag var rädd för att min cykel skulle trilla sönder. Men det gjorde den inte. Var i alla fall hemma på 50 minuter. Jag hade jättegärnat jogga där någon dag, men det känns inte så smart att cykla 50 minuter, orka jogga där, och cykla hem igen. Får nog bli med bil istället i så fall.

Ja.

Nu tänkte jag åka och bada. Ikväll ska jag äta blåbär och så vill jag se på film på femman. Vi får se vad Marcus säger. Och imorgon får vi finbesök och det gör mig så lycklig. Han stannar hela helgen. Och så ska jag jobba såklart.

Nästa vecka blir det Göteborg! I love you!

onsdag, juli 30, 2008

Sommarbilder.


Sommar, öl och skateboard. Mer om ni klickar på bilden.

tisdag, juli 29, 2008

I'm picking roses, how could he not.

Jag väntar på att min sömntuta till man ska komma upp. Så här får ni ett värdelöst test.

1) Vad åt du till frukost?
Soya yoghurt med müsli, russin och linfrö. Ett knäckebröd med hummus. En halv cantaloupe-melon. C-vitaminbrus. En kopp kaffe (är på andra koppen just nu).
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.

(Mina fötter och lite av Johannas fot i lördags. Helena målade mn nagel.)
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
Marcus igår kväll.
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
Datorn är vit och skalet är rosa.
5) När var du arg senast?
På jobbet igår. Snikna tanter.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
Uppehållsrummet på högstadiet. Allt var så spännande.
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
Att jag överhuvudtaget valde Natur till gymnasiet. Men det gick ju bra ändå.
8) Yoga eller löpning?
LÖPNING! Hade gärna gått på yoga om jag hade haft mer tid och inte var tvungen att åka fram och tillbaka från Borås. Och så är det lite för dyrt. Så kanske till nästa höst.
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Ingen tack. Fast vegetarisk färssås är ju det bästa.
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
Runner's world Och Elle.
11) Favoritkaraktär i deckare?
Jag gillar Patrik i Camilla Läckbergs böcker.
12) Teveprogram du aldrig missar?
Allt går ju typ ladda ner. Jag gillar mycket. Längtar efter Heroes men det ses inte på teven.
13) Vem är du avundsjuk på?
Just nu, alla som kan springa långt i det här vädret. Eller överhuvudtaget.
14) Din bästa revansch?
Att JAG av alla skulle bli så fast för träning. Det var det ingen som trodde, inte ens jag!
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Återkommer när jag får fast jobb.
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
Kött. Punkt.
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
Johnny Depp. Håkan.
18) Kaffe eller te?
Båda. Kaffe på morgonen, the på kvällen.
19) Skostorlek?
Jag har 36.
20) Hur ofta är du på IKEA?
En gång varannan månad kanske?
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
Ett spetsigt hus!

måndag, juli 28, 2008

It takes a desert to need someone like you.


Jag är upptagen med livet. Men jag kommer igen.

Ps. Jag hittade internetdosan i soffan och lyckades slänga ner mina nycklar i sopnedkastet samma dag.

fredag, juli 25, 2008

There she goes waiting for the big surprise.

Det är den tjugofemte och lönen har trillat in på kontot. Jag brukar betala alla räkningar så fort jag bara kan, men idag verkar dt bli svårt för det. Har letat förgäves efter min internet-dosa och den finns ingenstans. Den ska ju ligga på skrivbordet, men inte det. Funderar på om jag råkat slänga den när jag rensade skrivbordet för ett par veckor sedan. Klantigt i så fall.

Hotell i London är i alla fall bokat i september! På Hilton! Så nu ska jag spara så mycket pengar jag bara kan så jag kan leva livet där i några dagar. Det kommer nog gå bra.

Två tråkiga saker då. 1, jag börjar jobba idag. 2, är lite förkyld sen några dagar tillbaks och får inte träna. Medan andra har svårt för att disciplinera sig till att träna, har jag svårt att disciplinera mig själv att inte träna. Jag hoppas att jag är frisk i halsen till på söndag i alla fall.

Tänkte ta en filt och lägga mig på innergården och läsa lite nu innan jag måste göra mig klar för jobbet. Ha en bra helg!

torsdag, juli 24, 2008

I wanted so to have you.


Igår var så j*vla bra! Det är ju ingen tvekan om att Kent är Sveriges bästa band. Jag dog lite för att det var så vackert. Håkan var också sjukt bra men slår inte Kent alls.

Nu ska jag duscha efter att ha badat i havet. Sen ska jag gå och kolla på Marcus x2 som skejtar i parken. Hej hopp.

onsdag, juli 23, 2008

Ikväll händer det.

Den 16:e april fick jag världens finaste present av Marcus. Och det händer ikväll. Som jag längtat. Det kommer nog bli ungefär så här:




Jag kan bara hoppas att jag inte svimmar.

Foto: David Andersson och Max Adolfsson för Rockfoto

tisdag, juli 22, 2008

Maybe a month in Spain could do it for you.


Sådär ja. Klicka på bilden.

Förstår inte varför jag inte kommer upp tidigare än nio. Brukar utan problem gå upp vid sju men sedan semestern började snoozar jag i en evighet. Eller rättare sagt i en timme och sen stängs larmet av och jag sover vidare. Men vad gör det egentligen, jag har ju semester. I alla fall i några dagar till.

Helena kommer i helgen! Hurra! Och hon har fått en lägenhet i Malmö! Hurra igen! Tråkigt nog ska jag ju jobba fre-lör-sön. Men ska nog hinna med henna ändå.

Har verkligen ingen lust att skriva. Ska ut och springa nu, eller rättare sagt gå till parken -jogga 3 km - gå hem. Bäst att ta det lugnt.

Vill inte skriva. Hejdå.

söndag, juli 20, 2008

You said no and it's fine with me baby.

Jag har inte haft någon ork att lägga upp alla bilder från senaste tiden. Men här kan ni få ett smakprov från i fredags. Hurra!

fredag, juli 18, 2008

Boktips!


Jag förstår inte hur jag kunnat missa den boken jag läser just nu. Alla som vill vara medvetna om vad dom stoppar i munnen måste köpa/läsa den NU!

Läs om den här och köp den här.

All dead serious lovers.

Nu är jag hemma igen. Ute regnar det mest. Men det gör inte så mycket.

Jag har badat varenda dag, bastat, druckit rödvin, sett film, promenerad, joggat först gången som Stockholm Marathon och inte kännt någon smärta (HURRA!!!), spelat minigolf, ätit nötter, godis och frukt, läst, solat, längtat mer efter en katt än någonsin, firat Marcus 24-årsdag, ätit frukost ute varje dag, gjort sönder min kamera (rättare sagt autofokusen) osv.

Vi har haft det väldigt bra alltså. Men det är ju alltid skönt att komma hem till en riktig toalett och en dusch som är inomhus. Bilder kommer. Någon gång.

Semester.

söndag, juli 13, 2008

Semester 1.


Ungefär såhär. Igår blev det kvällsbad (för mig, Marcus är en badkruka) efter en het promenad till tåget och sedan lite kalabalik väl framme efter tågresan. Men det ordnade sig. Idag har vi bland annat spelat minigolf, cyklat, badat (jag), grillat och gått en promenad längs kusten. Nu blir det rödvin och sen en kvällspromenad.

Hoppas ni har det lika bra som jag.

fredag, juli 11, 2008

My fingerprints are all over the world.

Titta vad jag hittade! Googlade mig själv och dom tre första träffarna är om Stockholm Marathon. Dessutom tre andra resultat från lopp jag genomfört på topp tio. Snart tror jag att jag ska våga springa lite igen. Jag är bara så rädd för att det ska börja göra ont direkt.

Idag är det jobb. Igår badade jag och Marcus i havet. Det blåste så mycket att vi var tvungna att hålla i stegen hela tiden för att inte forsa iväg. Jag älskar att bada.

torsdag, juli 10, 2008

Kvarteret Modet.


Och så var jag äntligen klar.

Alone at night.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska göra först idag. Har sovit alldeles för länge. Till nio. Har ätit en gigantisk frukost med alldeles för mycket jordnötssmör. Men det gör inget.

Så, antingen ska jag uppdatera hemsidan (vilket betyder att jag måste redigera massa bilder först = tar lång tid), eller om jag ska ner på stan och köpa en present till mitt sovande födelsedagsbarn (ja nästa vecka), eller om jag ska ta mig till gymmet. Eller städa undan kläderna och diska. Så många val så lite tid. Men imorgon klockan 20:00 tar jag semester i nästan två veckor. Jag håller tummarna för sol.

Jag börjar nog med bilderna. Så håll utkik.

tisdag, juli 08, 2008

You're so sweet, you put sugar out of work.


Sockervadd i Köpenhamn förra lördagen. Minns inte senast jag åt det.

Idag har jag tränat hårt på gymmet och somnade lite när jag kom hem. Härligt. Men under sista cykelturen gjorde jag nog sönder min stegräknare som hänger runt halsen (ja, det är en såndär ny räknare) för att all svett som rann ner för min mage (!) också ville in i stegräknaren. Hoppas den torkar.

Nu ska jag laga mat åt min man som har semester. Det blir en av hans favoriträtter! Det bästa till den bästa som man säger.

Ps. Grattis till Emelie idag!

söndag, juli 06, 2008

080704.


Glada miner.

I've been growing older he thought.

fem saker som finns på din to-do-list idag?
1. Gå en promenad
2. Pussa Marcus hejdå i dörren
3. Jobba
4. Pussa Marcus hej i dörren
5. Äta cashewnötter

vad gjorde du för 10 år sedan?
Då var jag fjorton år och precis hemkommen från högtrycksveckan på Gullbranna-campingen utanför Halmstad.

ställen du bott på?
1. Gnosjö och Rågstigen
2. Gnosjö och Köpmansgatan
3. Värnamo och Folkhögskolan
4. Malmö och Idunsgatan
5. Malmö och på Värnhem
6. Malmö och Nobelvägen

fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Betala av mina studielån
2. Köpa mig ett spetsigt hus i närheten av Malmö
3. Och en lägenhet i Göteborg
4. Ge bort pengar till dom som behöver, välgörenhet och andra saker
5. Resa, långt och mycket

fredag, juli 04, 2008

I'm young I know but even so.

Jag är hemkommen till Malmö.

Har blivit solbränd (med betoning på bränd), sprungit efter världens sötaste barn och umgåtts med min mamma. Hade tur och hann träffa både mormor och morfar i tisdags till onsdag och pappa kom till lunchen idag. Jag och Siri har badat och hoppat jättemycket i havet och lekt massa olika lekar. Det var roligt och jag ville inte åka hem.

Jag har däremot inte rört mig speciellt mycket (mer än sprungit efter Siri då) så nu sitter jag här och är jättesvettig efter att ha cyklat ganska långt. Snart ska jag in i duschen.

Det var i alla fall skönt att träffa Marcus igen! Vi spelade nya Buzz samtidigt som jag cyklade. Haha.

Nu ska jag duscha, för tredje dagen i rad (ja alltså håret, duscha kroppen gör jag typ varje dag).

tisdag, juli 01, 2008

Have you been out of town.


Snart åker jag till havet. Ska umgås med mamma och Siri och mina morföräldrar några dagar. Jag lämnar datorn hemma. Älskar semester. Och vädret.

Fler saker jag älskar. Polkagris-kjolen jag fyndade igår (ovan), kommer nog vilja ha den varje dag. Sen gillar jag Kung Markattas Jordnötssmör utan salt. Och mitt hembakade bröd. Marcus. Att jag klippte lugg. Osv.

Hejdå!

Ps. Ursäkta den sjukt dåliga kvalitén på fotot. Har bråttom.