fredag, februari 27, 2009

09 02 27: Grafisk design

Igår spenderade jag åtminstone sex timmar av min vakna tid till att göra inlämningsuppgift 3 i grafisk design som jag läser på distans. Det är kul, men mycket att göra. Denna gången skulle vi göra en tidning, ett bokomslag och en hemsida till tidningen. Samma bild skulle användas men boken skulle vara till en annan målgrupp än tidningen och hemsidan. Min kära Pete the panda fick agera modell. Nedan så ser ni små tumnaglar av dessa tre.




Idag har jag tänkt göra klart projekt som blivit halvfärdiga. Jag har redan virkat några mormorsrutor och har nu bara 197 rutor kvar. Eh. Jag vill köpa mer ullgarn, leta efter broderigarn här hemma och brodera fint till en väldigt speciell sak. Om jag hinner vill jag plantera om växterna här hemma också. Och kanske köpa stora kuddar och tyg till fodral. Vi får väl se vad jag hinner med.

Och ja, jag har fortfarande ont i halsen och det skär när jag hostar. Jag löser det genom att dricka avkok på ingefära och citron.

torsdag, februari 26, 2009

09 02 26: Ord

Ont i halsen. Inlämninguppgifter klara, tog sex timmar. Smutsigt hår. Snörvlig. Kinagodis. Trött. Inställt långpass. Nya glasögon. Tofumiddag. Regn. Borde diska. Fisherman's friend. Virka. Duscha. Betala räkningar. Saw 4. Illustrator. Grått. Skicka rekommenderat brev. Tvätta. Hänga in tvätt. Se Marcus spela Killzone 2 hela dagen. Uppdatera kassaboken. Promenera. Couscous-lunch med bönor på fem minuter. Naturgodis. Aluma. Leta garn. Dricka the med ingefära och citron.

Det är ungefär vad jag gör idag. Hatar att ha ont i halsen. Jag vill springa.

tisdag, februari 24, 2009

09 02 24: Åka tåg

Som ni vet åker jag ganska mycket tåg. En vanlig vecka blir det väl mellan sju och nio timmar. Idag har jag fotat (nästan) allt jag gör när jag är på väg. Det blev hela 27 bilder. Från Malmö - Borås. Here we go:


Först går jag ner till centralen. Det tar 25 minuter ungefär. Idag hade jag bara med mig en ryggsäck plus en stor handväska eftersom jag bara ska vara i Borås en dag. Annars har jag en Cavalet-väska man rullar ni vet.


Det är alltid lika roligt att ha sällskap ner!


Tåget går och 20 minuter och vi är vid Hansa. Inte så långt kvar alltså.


Marcus hämtar ut min biljett samtidigt som jag köper vatten på extremt dyra Pressbyrån. Här står mitt första tåg och väntar. X2000 är det idag.


Har satt mig till ro. Fönster - salong som vanligt. Just nu sitter jag ensam.


Jag virkar såklart.


Har mitt mönster på datorn.


I Lund får jag sällskap bredvid och börjar se på X-files säsong 1. Så bra. I hörnet har jag virkbeskrivningen. Jag gör alltid två saker samtidigt.


Framme i Alvesta tio minuter försent och nästan alla andra tåg är också försenade. Men det är som vanligt alltså.


Det är snö här! I Malmö hade nästan allt försvunnit.


Nu har jag suttit och läst i Alvesta i kanske 40 minuter.


Ute på perrongen igen. På spåret bredvid går tåget till Malmö. Jag vill hoppa på det.


Inne på nästa tåg, Kust-till-Kust. Bara 20 minuter försenat, än sålänge. Och jag går på toaletten.


Tvättar händerna noga. Skrattar lite år handfatet och där vattnet kommer ut. Ser roligt ut.


Sen är det dags för kvällsmiddag. Rött råris, gröna linser blandat med bönor och hemmagjord guacamole. Tycker lite synd om resten av folket på tåget som tvingas lukta på min mat med extremt mycket vitlök i.


Ser på Heroes samtidigt som jag äter. S03E16 tror jag bestämt. Efter maten virkar jag igen.


Ute är det mörkt.


Heroes är slut och Dexter åker på. S02E01. Hinner dock inte se klart hela innan jag kommer fram till Borås.


Åker förbi min hemby Gnosjö. Skickar Hej-sms till föräldrarna.


Börjar packa ihop. Här är lite kroppsdelar.


Ja, blev en halvtimme försenad tillslut, men framme.


På väg till lägenheten går jag under motorvägen. Lite läskigt.


Kollar posten. Men inget där som vanligt.


Går uppför dom 117 trappstegen till våning sex.


Någon i min korridor måste ha varit hungrig. Tusen pizzakartonger.


Ja, här bor jag.


Och så är jag inne.

Ja det var väl intressant? Nu ska jag se klart resten av Dexter och äta honungsmelon.

09 02 24: Fler dagar


Nytt.

Hej. Idag lyser solen precis som den gör när det är vår. Det är fint tycker jag.

måndag, februari 23, 2009

09 02 23: GF 405 för Mac


Äntligen, äntligen, äntligen kan jag ladda över mina löppass från klockan till min dator! Först nu har det kommit programvara till Mac. Förut var jag tvungen att göra det i Marcus PC, vilket jag inte orkade göra så ofta. Nu kommer jag kunna analysera varenda meter jag springer, hurra!

Och för er som undrar, är det ju denna klockan jag har. Sen min födelsedag kan jag springa hur jag vill och var jag vill utan att vara tvungen att mäta upp efteråt. Det spar tid och jag känner mig friare när jag springer då jag inte behöver komma ihåg vart jag springer. Klockan löser allt.

Ja, och bilden föreställer då gårdagens dryga 13 kilometer (klicka på bilden för större). Idag är det vilodag.

09 02 23: Morgontrött


Igår var jag morgontrött. Idag? Ja jag vet inte jag.

lördag, februari 21, 2009

09 02 21: Precis som vanligt


Nya bilder.

Idag har varit en såndär vanlig lördag när ingenting egentligen blir gjort. Jag har virkat en present. Promenerat. Handlat blomjord och två böcker (med favoritförfattaren, bok 1 och bok 2) och sett på Marcus spela teve-spel. Som vanligt alltså. Känner mig alltid lite oduglig när jag inte får mer saker gjorda. Så nu springer jag ut i Malmökylan åtminstone en halvmil innan lördagsmiddagen ska göras.

torsdag, februari 19, 2009

09 02 19: Natural color system




Det här är vad jag ska syssla med fram till lunch. NCS (Natural Color System). Det blir alltså till att klippa och klistra. Och så ser jag ut sådär. I eftermiddag tar jag tåget(n) till Malmö, och ser på en stor teve. Eller nej, det blir syjunta först.

Och så säger vi grattis till min morfar som fyller 79 år idag! Hurra!

onsdag, februari 18, 2009

09 02 18: Kalla dagar


Nya kalla dagar.

Jag har satt mig under täcket. Mina fötter är kalla. Undras hur norra Sverige klarar av -38 grader? Imorse var det -10 här och det tycker jag är gott nog.

tisdag, februari 17, 2009

09 02 17: Tonari no Totoro


Fler bilder på ISTHISDESIRE.COM.

En av många projekt som är klara. O Totoro (den gråa) är meningen att han ska flytta hemmifrån. Så Johanna M, om du läser dethär, kom upp ikväll eller imorgon så ska du få din present! Hur många som läser här har sett filmen?

Nu sticker jag till Göteborg en sväng.

måndag, februari 16, 2009

09 02 16: Måndagstrött


Ja det är jag just nu, plus kofta. Dagen har mest gått åt till att åka tåg/buss, slutföra ett arbete, redovisat detta (och lyssnat på minst 15 andras redovisningar, puh) och handlat mat. Hade ju planerat att springa men, nej, jag orkar verkligen inte.

Resten av kvällen tänker jag spendera i sängen med en virknål och rosa garn. Och så borde jag skriva upp alla projekt jag ska göra så jag inte glömmer. Ungeför så.

lördag, februari 14, 2009

09 02 14: Twitter!


Bild.

Än en gång får jag ju tacka lejnox för något jag aldrig hört talas om. Är jag sen eller? I alla fall, nu kan ni följa mig (typ) dygnet runt på bloggen, även när jag inte är här. Till vänster i menyn ser du vad jag har för mig just nu. Hurra för det. Är i och för sig lite rädd att det kanske blir för mycket. Jag har inte riktigt förstått hur allt fungerar men det kommer nog, och jag ska trixa lite med koden när jag har mer tid. Nu ska jag... nä det twittrar jag istället. (Haha).

Här är jag på Twitter!

09 02 14: Living the cliché

Ikväll

fredag, februari 13, 2009

09 02 13: Rödvin och hockey.


Smygtitt på Charmmy Kitty (video)och så jag just nu. Teven visar hockey, och Malmö vann precis med 6-2. Hurra? Vinet mitt köpte jag i Köpenhamn för en vecka sen och för att kosta 12,95 eller 14,95 danska är jag väldigt nöjd. Ja. Det blir väl min fredag det, jobb imorgon klockan nie. Vad för kul har ni hittat på?

09 02 13: Fredag den trettonde.

Sitter i soffan och dricker en kopp presskaffe, det godaste kaffet. Har precis vilat en stund efter en tidigt morgon (0530) och bikram yoga. Fredag den trettonde har ännu inte visat några olyckor. Men dinkelfrallorna jag bakade imorse (ja, igen) skulle fått hjärtform men blev typ runda, och yoga-läraren höll på att trilla i golvet efter att ha halkat på svetten som samlas där. Saker man kan leva med, och skratta åt.

Jag kollar på nätet efter katter, perser eller exotic, och vet att snart kommer jag äntligen flytta hem på heltid till Malmö och då kunna ha katt. Aah. Som jag längtat. Tänker på att kanske just idag föds just min katt. För 12 veckor senare (då kattungar får flytta hemifrån) är det början på maj. Funderar lite på vart jag ska få pengarna ifrån men det gäller väl att hålla i dom jag tjänar nu i vår. Om bara tågresorna kunde sluta vara så förbannat dyra.

Well, jag har ju tusen nya virkningar som är klara men som jag inte har fotat än. Det börjar ju bli dags nu, speciellt när solen har skinit genom fönstret hela dagen och jag hade sluppit använda den inbyggda blixten. Våren?

Ja kära läsare. Kanske kommer en bild senare.

torsdag, februari 12, 2009

09 02 12: Till mig!


Sminkbord. Ungefär såhär fast mycket finare. Jag berättar och visar mer en annan gång för nu har jag bråttom ock måste hinna jogga och sy ihop en sak innan jag ska iväg igen.

Bilden har jag lånat härifrån.

onsdag, februari 11, 2009

09 02 11: Dagens schema.

Jag är inne på den andra av fyra lediga dagar. Såhär ser dagens schema ut:
Nu: Baka dinkelfrallor
1:a jäsningen: Diska och ev. skolarbete
2:a jäsningen: Skolarbete
12:00/13:00: Jogga
Efter jogg/dusch: Lunch, mer skolarbete, sy klart två virkningar
17:30: Middag
20:30 Bikram yoga

Ungefär så.

Ps. Vet inte om det kallas ledig när man har tusen skoluppgifter att göra?

tisdag, februari 10, 2009

09 02 10: I'm waiting, for some things to come through.


Ungefär samma tid förra året gjorde jag saker som ovanför. Idag ska jag iväg på dinner and a movie med några vänner. Nyss var jag ute i snöstormen och längtar väl inte direkt ut igen, men det finns ju inget dåligt väder har jag hört.

Ja, jag har inte mycket mer att säga just nu.

måndag, februari 09, 2009

09 02 09: Snabbvisit


ISTHISDESIRE?
Favoritbarn och en jacka jag gjort till mamma. Idag är jag i Borås en snabbis. Kom igår kväll/natt och åker i eftermiddag/kväll. Precis som det ska vara. Men först skola hela dagen.

söndag, februari 08, 2009

09 02 08: 15 månader med Photo Booth



Här har ni.

update: fick ett mail om att jag inte kan räkna, och det kan jag visst inte. november 08 - januari 09 blir visst 15 månader. såklart.