söndag, juli 31, 2011

Hejare på att sitta.

Ines har blivit riktigt duktig på att sitta med stöd nu!


Och nappen är såklart den bästa leksaken.


---

Från soffan.

Tre från soffan i eftermiddag.
1. Hemma från promenad.
2. Ombytt efter byte av bajsblöja.
3. Trött efter mathandling i Babybjörnen. (Med kofta på som jag stickat!)








---

torsdag, juli 28, 2011

Tidiga morgnar.

Dom senaste två morgnarna har Ines vaknat och bajsat. Igår vid innan sju och idag vid halv sex. Hur pigg som helst men inte med så pigga föräldrar. Jag har i alla fall gått upp och bytt på henne och sen har hon fått mat. Efter maten har hon fått lägga sig mellan oss så vi kan sova vidare. Det tar ju ett tag för henne att somna om men jag orkar verkligen inte gå upp vid sex! Vi får väl se om hon gör detta till en vana eller om det bara var dessa två morgnar. Det är ju jättebra att hon bajsar (hon får laktulos för att hålla igång magen då hon haft lite problem med att bajsa) och hellre att hon gör det på morgonen än inte alls så hon slipper få ont i magen.

I alla fall, idag fyller hon ju fem månader! Herregud som tiden går. Hon börjar verkligen få en liten personlighet och visar väldigt tydligt när hon blir arg eller irriterad. Idag har hon bara sovit två korta pass och var nu vid sju sååå himla trött. Vi brukar natta henne vid åtta cirka men idag åkte pyjamasen på vid sju. Sen satt hon i bumbon ett tag när jag fixade flaskan och maten för att sen gå in i sovrummet. Där busade vi lite i sängen först och hon skrattade så mycket att hon fick hicka. Finns inget underbarare ljud i hela världen än hennes skratt! Men efter det gick det utför. En alldeles för trött tjej blev helt hysterisk och ville varken äta eller stänga ögonen. Men det gick inte många minuter av vaggande innan dom blå stängdes och då hade hon lugnat ner sig så pass att hon kunde äta. Hon somnade såklart under matningen och har sovit gott sen dess. Annars försöker vi få henne att somna själv i sin säng. Ibland fungerar det bra, ibland sämre.

Vi har också slutat att väcka henne på natten (eller ja, hon äter en gång vid 23). Brukade väcka henne en gång runt fyra-fem för att ge henne mat, men dels så åt hon inte så mycket då och dessutom vägrade hon äta på morgonen eller åt väldigt lite. Så nu får hon vakna själv och äter då oftast mer den gången än nattmål och morgonmål tillsammans. Hon brukar vakna vid sex-åtta men sover annars hela natten. Eller, jag är uppe några gånger varje natt och stoppar in nappen, men det gör jag nästan i sömnen. Vi har ju inte besök på BVC förrän om några veckor, men förhoppningsvis går hon upp tillräckligt i vikt för att slippa väcka henne. Annars får vi väl börja igen. Men vi tror det är bra för hennes mage om den får vila lite under natten när hon trots allt sover så pass bra som hon gör.

Igår lyckades hon även vända sig från mage till rygg för första gången. Det var väl inte helt meningen från hennes sida men kul ändå. Från rygg till mage vände hon sig för några veckor sedan men det har inte hänt igen.

Nej, nu har jag snackat nog för idag. Måste försöka fixa någon mat till min man som jobbar sent. Själv ska jag upp tidigt imorgon och jobba för det var visst kris på jobbet. Håkan börjar sent även imorgon och under den timmen som vi jobbar samtidigt ska Håkans mamma vara barnvakt för första gången. Ska blir spännande!
---

Höstkläder till liten.

Tänkte visa kläderna vi köpt till Ines idag.


Dessa linne-bodys har vi letat efter hela sommaren, men dom har inte funnits i rätt storlek, tills idag! Från Lindex.


Mönstad body, jeansblå jeans-leggings och rosa kofta. Också Lindex.


Rod body och randiga leggings med röda knappar. Kappahl.


Vit body och blåa byxor (Ines har dom byxorna i grått och vitt sedan innan). Också från Kappahl.


Brun- och vitrandig body från Kappahl.


Långärmade pyjamas med ugglor och ränder. Också dom från Kappahl.

Själv gick jag hem med två glasögonfodral och en mascara. Inte lika kul.
---

Magläge.

Vår starka lilla tjej.


Övning ger färdighet. Idag har vi varit hos sjukgymnasten igen och huvudformen börjar ge med sig. Ines har såklart blivit mycket starkare i nacken och ryggen efter allt magtränande så vi och sjukgymnasten är så nöjda med skruttan så. Hon har ju ojämna muskler i nacken/halsen eftersom hon haft en favoritsida att ligga på sen hon föddes men nu börjar det jämna ut sig men vi är inte riktigt där än.

Just nu är vi ute på stan och shoppar lite höstkläder till Ines i storlek 62. Hoppas hon växer i dom snart.
---

tisdag, juli 26, 2011

Klänning och napp.

Ines har den senaste veckan börjat spana in sina kläder ordentligt. Finast är såklart klänning för den kan man ju smaka på. Annars så älskar hon att leka med sin napp och napphållaren. Oftast vill hon inte suga på nappen utan tugga eller slicka på den. Sötnos. Och se så duktig hon har blivit på att sitta upp i min hemmagjorda amningskudde (som jag aldrig använde...).



---

måndag, juli 25, 2011

Jag har hittat sladden!

Woho, idag hittade jag sladden så jag kan föra över bilderna från kameran till datorn. Så imorgon hoppas jag att ni också får se dom här imorgon.

Så länge får ni nöja er med tre bilder från idag. I vagnen, i soffan, med potatis i munnen (och en kväljning av den hehe).








---

lördag, juli 23, 2011

Första smakportionen!

Ganska gott med potatis tyckte Ines!





---

torsdag, juli 21, 2011

2x skruttis igår.

Nu har vi kommit till Falkenberg (eller ja vid ett rättare sagt). Imorse var vi på BVC för kontroll. Vikten pekar uppåt!





Här är vår lilla skrutta igår.
---

onsdag, juli 20, 2011

Mor och dotter.

<3 instagram





Nu ska vi bli bjudna på plättar hos Else och Axel i Nybrostrand.

Ines gurglar kräk istället.
---

torsdag, juli 14, 2011

onsdag, juli 13, 2011

Svårigheter.

Att det ska vara så himla svårt att hålla en blogg vid någorlunda liv. Jag vill verkligen bli bättre på det men så helt plötsligt har det gått en hel vecka utan uppdateringar. Kanske inte så konstigt när man har ett annat liv än sitt eget att tänka på.

Ines förändras så mycket hela tiden! Hon har blivit mycket starkare i nacken den senaste tiden, så snart tror vi hon kan (och vill!) sitta i den nya matstolen vi köpte till henne på IKEA. Hon älskar boken i köpte till henne när hon opererades så biet har fått stå åt sidan för nya favoritleksaker. Hon snackar på som bara den när hon är nöjd och sprattlar ibland som en galning när hon ligger på skötbordet och tycker det är skitkul!

Två inte så roliga saker är att hon ofta blir så ledsen när hon är trött nu, det är som att hon inte vill somna på dagarna utan håller på och skriker och skruvar sig innan hon slappnar av. Men det värsta, dom senaste dagarna har hon inte velat åka i sin vagn! Hon gallskriker och blir knäpptyst och nöjd när man tar upp henne. Tur är väl då att vi kan ha henne i Babybjörnen när vi är på promenad. Hoppas bara det är en fas hon är i, för innan har hon alltid älskat att åka vagn och verkligen slappnat av och ofta somnat. Vagnturen hem från bilgaraget gick i och för sig bra nu tidigare ikväll (har lånat mammas bil och Håkans mamma garage i veckan).

Innan idag var vi ute och körde lite bil och hamnade på pizzeria Algarve som ligger i Kirseberg (i Malmö alltså). Dom har skitgoda vegetariska pizzor där! Ines gillade läget i babyskyddet. Eller, ett tag i alla fall, sen ville hon upp och sitta i knäet.


Nu ikväll har jag fortsatt på mitt nya projekt rectangle granny. Det är en slags variant på mormorsrutor, men istället virkar man rutorna i en stor rektangel. Då slipper man också sy ihop rutorna på slutet. Jag satsar på att det ska bli en stor filt, men vi får se om det blir en bebis-filt istället.

---

tisdag, juli 12, 2011

Fem kilo!

Idag hade vi återbesök hos dietisten igen, det var ju typ en månad sedan sist. Ines ligger nu på -2,5 kurvan och klättrar uppåt. Hon väger över fem kilo (5,055 g) våran stora lilla tjej. Nu behöver vi inte direkt träffa dietisten mer om vi inte vill. Kanske att vi ska tillbaks när Ines ska sluta med sin specialkost.

Vi var på Ikea igår också och köpte två små byråer och en stol till Ines. Så vi har precis satt ihop byråerna, så himla kul!





Ines innan Ikea igår
---

tisdag, juli 05, 2011

Världens finaste jeansrumpa.

Vi har ju varit så himla dåliga på att ha Ines på mage (både på grund av att hon inte gillar det, och efter operationen kunde vi ju inte ha henne liggandes så) men den senaste veckan har hon blivit mycket starkare i nacken.








Några långa stunder vill damen inte ligga så här, men då får hon träna desto oftare istället.

Snart kommer mamma och Siri och hämtar upp oss till Falkenberg!
---

måndag, juli 04, 2011

Nybrostrand.


Igår simmade Håkan i iskallt vatten utanför Ystad.
Brr.
---

söndag, juli 03, 2011

Ines hälsar!

Ville bara säga hej och att allt är fint med oss. Håkan har semester så vi har roligare saker för oss än att uppdatera bloggen :)


---