måndag, oktober 29, 2012

Halloween

I lördags var det dags för Halloween-fest! Jag fick äntligen använda min skelettdräkt jag fick i födelsedagspresent förra året.

En lite längre gif kan man se här (länk).



Håkan var utklädd i lejonmask. Masken är från Berlin och köpt till Håkans storasyskon för många år sedan. Tapper som han var hade han på sig masken ungefär hela kvällen. Eftersom jag varken kunde dricka, se eller andas med skeletthuvudet på var jag tvungen att ta ned masken hela tiden.


Sedan gick vi till dom här. Jonathan och Helena.


Håkan och Micke.


Hippie-Marcel.


Helena hade extra långt hår.



Joss var också skelett!


Och så avslutade vi med en puss.

Ines sov hos farmor hela natten och hade skött sig exemplariskt. När vi kom och skulle hämta henne vid lunchdags, säger hon hela tiden "mamma tesst", "pappa tesst". Vilket då betyder att mamma och pappa var på fest. Hon pratar mer och mer nu och det är så roligt att höra!
---

onsdag, oktober 24, 2012

Höst i lekparken

Igår fick kameran hänga med ut på lekparken efter förskolan.


Så här ser det ut när Ines håller koll på de andra barnen, eller kollar vad de gör.



Hon har blivit så stor vår lilla tjej. Ett barn.


Sandlådan är favorittillhållet. Det bakas kakor och byggs torn.



Allvarliga bruden.


Sen traskade vi runt bland löven en stund.




Ines sprang iväg, åt fel håll.


Hejdå Ines!



Såklart ska hinken bäras av Ines själv.



Och så var vi tvungna att gå hem från lekparken. Det ville inte Ines!


Och det var det.
---

lördag, oktober 20, 2012

Göteborg



Visst har jag glömt bort att berätta att jag och mina tjejer träffades alla i Göteborg förra helgen. Utan barn! Här ser ni oss på lördagskvällen, efter en ooootroligt god middag på Manana!
---

torsdag, oktober 18, 2012

Förskolefoto

Idag är vi lediga. Men Ines har ändå åkt till förskolan för att ta skolfoto, hur gulligt är inte det? Tänk att få alla dessa småbarn att sitta stilla och vara glada för att ta både gruppfoto och porträttfoto. Haha. Tur man slipper vara där! Håkan ska i alla fall snart cykla och hämta henne innan lunch, så ska vi spendera resten av dagen tillsammans.


Ines älskar att bada. Hon stänker ner hela badrummet och vill absolut inte upp. Så när hon fick bada en extra gång igårkväll (för att vara nybadad inför fotograferingen) blev hon extra glad!

Fint väder har vi också idag, hoppas det håller i sig till efter lunchen och Ines lunchvila.

Update: Det blev visst inget porträttfoto då en liten Ines verkligen inte ville. Kanske att vi tar henne till en fotograf istället.
---

lördag, oktober 06, 2012

Att hinna med

Det är mycket som ska hinnas med nu för tiden. Ines, Håkan, jobbet och att hinna med att fota en tjej som rör sig ungefär hela tiden. Ibland lyckas man fånga henne på bild dock, men alltid är det något som rör sig. Om inte huvudet, är det händerna eller benen. Hehe. Men det är väl så det ska vara när man är barn.

Här kommer lite bilder för två dagar sedan, på en något snorig Ines. Så har det sett ut dom senaste veckorna, men det hör väl till förskolan.









Och här då, den här fina tavlan har min mormor gjort. Ines fick den i doppresent. Älskar den! Det är lite av en tradition att min mormor gör en broderad tavla till barnbarnsbarnen. Siri och Elis har också broderade tavlor, men med annat motiv.


Om en timma ska jag till jobbet. Håkan jobbar till fyra så det blir ett par timmar med barnvakt, idag är det Ines farmor som kommer hit. Ja som sagt, mycket ska hinnas med under dygnets alla för få timmar.

Det går framåt med talet här med, mer och mer kommer ut ur munnen hela tiden, även om det inte alltid är så tydligt. "Den nä" = den med. "Tiiigee" = Snutten Tiger. "Kischa" - Kissa (eller "kssss" som det låter). Vi märker också att hon lär sig mycket nytt på förskolan, som att dansa och snurra runt, tvätta sig själv runt munnen och gärna torka upp saker med papper. Lilla tjejen som blivit så stor.
---

Photobooth

För några dagar sedan presenterade jag Photobooth för Ines. Sådär roligt var det tyckte hon.



---