fredag, oktober 21, 2011

Sovrutiner

Vi brukar lägga Ines för att sova för natten vid åtta eller strax innan. Igår var tösen dock fruktansvärt hungrig redan innan sju, så jag fick slänga på henne pyjamasen och skynda mig att göra mat medan hon skrek stackarn. Och så slocknade hon nästan direkt i sin säng vid sju. Jätteskönt! Men som vanligt vaknade hon efter ca tre timmar och kunde inte somna om. Så vi la henne mellan oss för att sova. Och så låg hon där och sprattlade och pratade ett bra tag. Till slut somnade hon och sov mellan oss resten av natten. Det är ju lite trångt att ha henne mellan oss då vi bara har en 140 cm säng och ett täcke!

Hon har också gått från att sova tre gånger om dagen, till att bara sova två. Det funkar bättre både för oss och för henne. Hon sover lite längre varje gång så man får lite mer gjort och man blir inte lika låst vid hennes sovtider. Nu får vi bara hoppas att hon kan sova bättre på natten igen. Hon vaknar flera gånger varje natt och då får jag hoppa upp och ge henne nappen. Ibland kan det vara en gång i timmen så det blir ju inte jättemycket sammanhängande sömn. Undrar om det blir bättre när hon får eget rum?

En extrasäng kommer att få stå inne i hennes rum och då kanske jag kan få sova en hel natt någon gång. Så får Håkan sova inne hos Ines. Han vaknar ju inte lika lätt som jag, plus att sängen står nu intill väggen så Håkan måste liksom hoppa över mig för att gå upp. Och då vaknar jag såklart.

Ines äter dock inte längre på natten utan äter desto mer på dagen, och morgonen! Idag åt hon för andra gången i sitt liv upp hela portionen med äpplegröt. Så stolt man blir alltså, dessutom drack hon drygt 50 ml ersättning efter det. Så snart kommer väl fler tänder och det blir väl matvägran då igen om vi har otur. Men jag är så glad att det funkar med maten nu i alla fall. Om en vecka är det dags för BVC och vi får se hur hon gått upp i vikt. Jag tycker i alla fall att hon känns tyngre och till och med vissa kläder i storlek 62 börjar bli för små. Stora lilla tjejen!

I morse fick min vän Emelie sin lilla bebis! GRATTIS EMELIE! Som hon väntat hehe. Och för drygt en månad sen fick min kompis Madde sin lilla kille Emil. Så himla kul att vi tre har fått bebisar samma år. Pilla har ju en dotter som är nästan exakt ett år äldre än Ines. Vi hoppas att kunna träffas alla åtta nu i höst, hade varit så himla kul.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar