tisdag, december 03, 2013

Ny säng

Förra söndagen tog vi tag i saken och åkte till IKEA för att inhandla en ny säng till Ines. Det blev en vit juniorsäng från Hensvik som dessutom var nersänkt i pris, perfekt! Först på onsdagen fick vi tid till att skruva ihop den (jag jobbar kväll sön-mån-tis varannan vecka och jag ville tvunget vara med så bruksanvisningen följdes till punkt och pricka!) och det var en glad tjej som hjälpte till.Vi fick såklart införskaffa nytt täcke och kudde i "vanlig" storlek så sängkläder blir lättare att hitta. När sängen var hopskruvad och bäddad skulle den givetvis testas!


Och hur gick det då på kvällen? Jodå, Ines var väldigt peppad över att få sova i sin stora säng då hon är en "stor tjej". Men vilket spring det blev efter nattningen. Upp och ner upp och ner upp och ner. Hon tyckte det var skitkul att jag gick efter henne när hon kom ut till vardagsrummet för då "jagade" jag ju henne. Hmpf. Till slut fick jag nog och satte mig i hennes rum tills hon somnade.

Morgonen efter pratade vi om detta, har man en stor säng för stora barn ska man inte springa upp ur sängen efter man lagt sig. Ines höll med och sa att hon inte skulle göra så igen. Och vet ni, det har hon inte gjort! Det har nu snart gått en vecka och hon springer inte upp efter hon lagt sig, men ett par kvällar (som nu till exempel...) har vi fått sitta i puffen i hennes rum en liten stund. Bra övergång alltså!

Tillsammans med Ines sover nu 10-15 av hennes gosedjur och dockor. Det är viktigt att alla är med när hon ska sova. Brås på sin mor där kanske.

Nej nu har hon somnat så nu ska jag umgås med min kära fästman!
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar