onsdag, september 03, 2014

Edit 3 månader

Lilla tjejen har redan hunnit bli 3 månader! Vikten låg på 5345 gram den 1/9, längden var 57,8 cm för två veckor sedan. Använder storlek 56-62 i kläder, även vissa kläder i 50 fungerar.

Edit är en bestämd tjej som direkt talar om för oss om något inte är bra, med gnäll eller skrik. Hon har sedan hon föddes haft ont i magen till och från, men det har blivit bättre.

Hon älskar att åka i sin Ergobaby-sele (med spädbarnsinlägg) och somnar 9 gånger av 10 där i. Är det inget annat som funkar brukar selen göra henne lugn. Den är också perfekt att ha när vi är på lekparken med Ines, eller när jag lagar mat när Håkan inte är hemma.

Somnar gör hon oftast bara i famnen, vaggandes. Då ska nappen vara i munnen och snutten Lejonet vid ansiktet. Ibland somnar hon när hon äter och ibland när hon åker vagn. Vagnen används inte lika mycket som med Ines då hon inte gillar när vagnen står still om man exempelvis är på lekplatsen. Med går vi fungerar den också. Hon somnar för natten oftast vid 19-21 och läggs då i sitt babynäste i sin säng. När vi går och lägger oss flyttar vi över nästet mellan oss. Ibland tycker Edit det är en bra idé att vara vaken på natten. Suck. Då får man gå runt och vagga henne, i vad som känns som en evighet, tills hon somnar.

Edit helammas och har gjort sedan födseln. Hon äter ca var tredje timma på dagen och oftast ett par gånger på natten. Hon är väldigt bestämd även här och vill absolut inte äta om hon inte är hungrig. Bäst fungerar det att gå runt med henne då hon äter, annars blir hon väldigt distraherad av saker som händer runt omkring. När hon är sömnig kan man sitta eller ligga ner. På natten liggammar vi bara så vi somnar oftast båda två. Efter första nattmålet sover hon alltid bredvid mig då jag aldrig orkar hålla mig vaken för att flytta över henne till nästet.

Hon är inte jätteförtjust med att ligga på magen, men lyfter huvudet fint om hon har lust. Händerna är i munnen ungefär hela tiden och det dregglas något ofantligt mycket. Kräks gör det också och hon måste rapas (och då kräkas lite) efter hon ätit annars kommer det kräk hela tiden fram till nästa mål. När hon är på gott humör sitter hon gärna i babysittern och bumbon har börjat användas lite grann, dock behöver hon blir lite starkare och lite större för att orka sitta lite längre. Nu faller hon ihop ganska snabbt.

Edit älskar sin storasyster och tittar med stora ögon på henne, som säkert kommer bli en idol. Ines är jättesnäll mot sin lillasyster och har aldrig med vilje gjort henne illa. Hon säger ofta till Edit att "Du är min bästa vän!". Att se sig själv i spegeln är också väldigt roligt! Hon är lättflörtad och ler och skrattar när man busar eller ler mot henne. Hon börjar försöka ta i sina leksaker men har ännu inte kommit på hur man greppar dom med vilje (ibland sker det utan mening och då är det svårt att släppa taget). Hon älskar att ligga på skötbordet och titta på sin mobil. Hon sprattlar helt otroligt mycket med benen heeela tiden när hon är på gott humör. Edit pratar en massa med sina leksaker och med oss. Vänder sig lätt från rygg till sida och tvärtom.

I måndags vaccinerades hon och fick ont i benen på kvällen, igår var hon världens mest missnöjda bebis som vi hoppas beror på vaccinationen. Det enda som fungerade var att vara i selen. Idag har hon varit mer sig själv så vi får hoppas det värsta är över. Tyvärr har både jag och Ines blivit förkylda så snart slår det väl till på Edit också. Usch och fy hoppas hon slipper.

Lite bilder från 3-månadersdagen.














---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar