torsdag, januari 14, 2010

100114: Hejdå 2009

Då var det dags. Precis som förra året och året dessförinnan tänkte jag sammanfatta 2009. När jag ser tillbaks kan jag egentligen inte minnas att det hänt så mycket, det har mest bara flutit på. Okej, jag tog examen. Det är väl det enda. Tre-fyra bilder finns för varje månad, och lite extra text. Självklart hände fler saker än det som syns här men hela livet får ju inte plats i en blogg.

Januari
I januari skaffade jag mig nya glasögon som jag egentligen inte längre trivs i, måste köpa nya. Jag tog tåget tidigt till Borås, men också hem till Malmö så fort jag kunde. Johanna kom hem från Taiwan och flyttade in i samma hus som jag (i Borås). Och:


Började året med att bli besatt av pärlplattor när jag egentligen borde pluggat till de kommande tentorna. Men jag fick ju VG ändå såklart.


Jerry fick flytta tillbaks till USA så vi hade en liten överrasknings-hejdå-fest för honom.


Jag joggade och yogade mycket.


Så här hade jag velat att mitt golv alltid såg ut. Två fina killar bredvid mina fötter.

Februari
I februari hade jag redan förstått att kursen i ledarskap skulle ge mig absolut ingenting. Första perioden på året pluggade jag 200%, och åkte samtidigt hem och jobbade minst varann helg. Började också skriva på examensarbetet tillsammans med Mia. Håret klipptes av och tonades mörkare. Blev förkyld för första gången på 14 månader (men efter det har det ju bara gått utför). Visar på bloggen hur jag åker tåg. Och:


Hänger på syjuntor och virkar mest hela tiden.


Köpte och fick fina nya möbler. Till exempel den här hyllan från Erikshjälpen för någon hundralapp.


Bowlade med ett gäng.

Mars
I mars åkte jag till Rinkaby mellan två jobbpass för att fira Ingrid. Och så blev jag förkyld igen. Jag gör en massa uppgifter i grafisk design och gör ett test: a picture of you. Och:


Stannade en helg i Borås och åkte till Göteborg och dansade med Karen och Peter. Jag älskar verkligen Göteborg.


Ser Håkan Hellström i Borås med tre av mina bästa klasskamrater.


Åkte till Jönköping och njöt av det fina vädret med syrran och mamma.


Den här killen döps och jag får äran att vara hans gudmor. I kyrkan blev min arm så trött av att hålla honom att jag efteråt knappt kunde lyfta den. Funderade lite på att börja styrketräna.

April
I april skriver jag min allra sista tenta, i den värdelösa kursen ledarskap. VG, såklart (höhö). Jag och Alfons blir avritade av Anna ritar. Jag och Marcus firade fyra år tillsammans den 16:e. Den 24:e tog jag årets första dopp på Ribban, det var ganska kallt. Till sist firade jag Valborg i ett alldeles för varmt Pildammsparken med en massa vänner och pizza från Marathon. Och:


Åker till Göteborg för att hänga med Emelie, Pilla och Madde igen. Men jag är sjuk hela helgen och ligger mest och skakar i Emelies säng. Samtidigt skulle jag och Mia lämna in första delen av vårt examensarbete så jag var tvungen att sitta på biblioteket i Borås tolv timmar om dagen utan att kunna äta något. Det var jobbigt.


Någon gång vid påsk blir jag frisk och går till Big Bowl igen, den här gången med jobbet. Dansade med min chef och bowlade uruselt men drack goda öl och skjutsade Tobias till Möllan sen.


I april kom sommaren och vi satte oss i Pildammsparken och spelade yatzy på Niklas pizzakartong.


Jag sitter och virkar i Östra Sorgenfri och ser på Marcus och Helena skejta. Det är fortfarande sommar.

Maj
Jag och Mia går runt på stan i Malmö och Göteborg och delar ut enkäter till vårt examensarbete, riktigt jobbigt. Förkyld igen såklart och gör tusen diagram i Excel. Jag köpte en examenspresent till mig själv. Och:


En förmiddag hänger vi i gäng ovanpå rampen. Om jag minns rätt hade Niklas en pizza med sig, som vanligt.


Göteborgsvarvet sprangs ju iår med. En efter en följer familjen med, denna gången var det Fredriks debut. Jag sprang på 2.01.25 och slog min gamla tid med en minut. Ganska förvånande eftersom jag springer långsammare än någonsin.


Den 26 maj lämnades examensarbetet in efter mycket ångest och många timmar framför datorn. Marcus följer för första gången med upp till Borås och jag får sällskap i min 90-säng. Vi går ut på Harrys och spelar quiz för att sedan gå vidare ut i natten.


Sen flyttade jag hem. Helt underbart.

Juni
I juni hade jag slutopponering och fick mig ett VG på examensarbetet. Ja, och så blev jag förkyld. Joggade mer än 60 kilometer en vecka. Och så hände något, jag vet inte vad, men jag slutade vara morgonpigg. Gick på begravning. Och:


Det har blivit sommar i Malmö och jag ser på fotboll med skäggiga karlar.


Tänkte att min balkong skulle bli ett växthus och odlar olika saker. Spenat, rädisor och tomat bland annat.


Midsommar och jag gör vegetarisk senapssill och andra saker som bör finnas på midsommarbordet.


Ingen sommar utan Falkenberg. Leker med Siri och syr en halvårspresent till Elis (sjömanskostym!), badar i havet och är ledig några dagar från jobbet.

Juli
I juli njöt jag mest av sommarvärmen och njöt inte av att jobba. Men sen fick jag semester! Och:


Broder Daniel Forever har smygpremiär på Victoria och vi sitter utanför på gågatan med folköl. Folk stirrade en del men det struntade vi i.


Minns ni hur varmt det var i början på juli? Det gör jag. Karen kommer ner från Götet och vi trampar trampebåt som man måste göra varje sommar.


Sen fick jag min längsta (obetalda) semester någonsin. Två veckor! Vi packar en bil helt full och slår oss ner på campingar i Skåne och på Öland. I början är det fint väder men får på slutet slå upp tältet i åskoväder och ösregn. Vi åkte även till Köpenhamn och tittade på djur.


Väl hemma igen ser jag min första MFF match. Ingen vinner men lika glad är jag för det. Marcus sveper två folköl i pausen eftersom man inte får ta med dom in. Jag slutade jogga också, för att benhinnan började göra ont igen. Så himla typiskt.

Augusti
I augusti gör jag surdeg och längtar efter en assistent (som knådar degen åt mig alltså). Äter på Vegegården och visar hur jag gör min müsli. Spenderar en sista kväll i Pildammsparken med rödvin och Håkan Hellström. Friidrott är det roligaste sporten så jag sitter inne och glor på VM. Tack vare Helena blir jag beroende av FarmVille och så lärde jag Soffi att virka. Deep bjöd på popklubb och Karen och Peter kom ner från Götet så vi sjöng karaoke. Och:


Istället för att jogga då, så cyklade jag igen. Jag tog min nya fina cykel ut till Bokskogen. Picknick och vila på en bänk innan vi gick en lång runda inne i skogen.


Handikappsbadet är ju det bästa badet i Malmö så vi cyklar ut dit och badar en del. Det är fortfarande varmt men Malmö är invaderat av nyckelpigor så man måste hoppa i vattnet snabbt.


Och så tar vi tåget till Falkenberg några dagar innan vi åker till Göteborg och Way out West. Göteborg är kallt, iskallt. Här får man inte dricka öl som man vill så det är tur vi bara dricker folköl. Band of Horses var det absolut bästa bandet iår. Jag fick dansa mig svettig på Sticky också som är ett måste när man är i Göteborg.


Dagen efter vi kommer hem tar dom ifrån oss vårat badrum och jag utvecklade under några väldigt hemska veckor ett enormt hantverkare-hat. Samtidigt är det Malmöfestivalen men jag är ganska trött på konserter efter Way out West. Jag ser i alla fall bob hund, Thåström och Soundtrack of our Lives.

September
Den 7:e september fick vi en toalettstol. Äntligen. Joggar utan att ha ont igen. Och:


Går promenader när det är fint väder. Här är hangaren på väg ut mot (gamla) IKEA.


Min käraste Camilla flyttar äntligen tillbaks till Malmö!


En annan tjej som borde flytta neråt landet är ju Madde som bor i Örebro. Vi åker i alla fall upp dit och hälsar på henne en helg. Klämmer lite på Pillas mage som innehåller en liten människa.


Mamma och pappa kommer ner och hälsar på. Vi går ut på restaurang och äter gott. Jag spiller ut rödvin på den vita duken. Hela hösten har dom varit här ungefär en gång i månaden, hoppas det fortsätter så.

Oktober
I oktober firar jag kanelbullens dag och jobbar alldeles för mycket på ett jobb jag inte tycker om. Söker mitt drömjobb men får det inte. Fastnar lite för ofta på ffffound.com. Och:


Jag slutade typ att fota någon gång häromkring. Jag rensar hemma. Ut med gamla smycken, gamla papper och annan skit. Är kvar på mitt gamla jobb men får gå på intervjuer för att hitta nya.


Ja, jag virkar såklart. Tyckte att jag hade dåligt med garn så jag köpte lite till. Något jag lagt mycket pengar på i år är virksaker. Alldeles för mycket pengar.


Tar ut min examen och får ett nytt jobb. Men stannar ändå kvar på mitt gamla.


Camilla har födelsedagsfest med temat barnkalas. Vi fick fina glasögon i fiskdammen. Och så var Karen nere i Malmö igen!

November
I november lärde jag mig ett nytt jobb. Och:


Hemma i Gnosjö bjuds det på whiskyprovning. Jag är helt värdelöst och kunde inte ens dricka upp den rökigaste. Den luktade bränt kött.


Siri fyller fyra och vi firar henne i Jönköping. Hon fick en princessklänning och ville vara princesspirat så jag fick ju fixa en ögonlapp till henne.


Dags för bowling igen! Vi dricker tvålitersöl och sticker vidare mot Möllan. Där glömde jag min kamera i cykelkorgen. Hade tur att komma på det snabbt i alla fall så jag sprang och hämtade kameran, som låg kvar.


Ja och så ska man ju visst fylla år också. Tjugosex blev jag i år. Öppnade paket dagen innan och efter det spelar vi Singstar ganska ofta. Eller jag gör det.

Devember
I december gick jag på julfest med jobbet och lärde känna nya människor. Saknar Helena som lämnade stan fort och utan förvarning. Men hon kom ju tillbaks. Bestämde mig för att vara ledig en vecka för att hinna umgås med familjen hela julen. Firade nyår hos olika vänner och bekanta. Och:

Halva december var jag förkyld. Så jag kunde inte jogga och hade konstant halstabletter i munnen, även när jag sov.


En kväll bakar vi pepparkakor och lussekatter/lussestjärtar med Helena. Dricker lite för mycket glögg, vin och folköl. Träffade Jonathan för typ andra gången.


I december pysslade jag också. Hemma hos Camilla. Dom lägger pärlplattor och jag virkar mest. Gjorde en glass-pärlplatta dock, men den gav jag bort.


Hemma i Gnosjö en hel vecka över julen. Kvällen jag kom var det sjutton minus ute, något jag inte är van vid.

Och så var 2009 slut.

"Nyårslöften/hopp" 2009 (från förra året):
2009 då?
Jag ska blir klar med skolan och flytta tillbaks till Malmö på heltid. Jag vill få ett bra jobb och sluta på mitt nuvarande. Jag vill resa någonstans. Vill så gärna slå pappas tid på Göteborgsvarvet. Vara skadefri. Jag vill skaffa katt/er med Marcus. Semester och mer ledighet hade inte varit fel. Jag vill sluta äta så förbannat mycket onyttigheter, jag mår ju inte bra utav det. Jag vill, som förra året, hinna umgås mer med nära och kära. Hitta på mer saker. Ja, och så mycket mer.


Jag blev klar med skolan och flyttade hem. Fick ett jobb men inte det jag hoppats på och med ovissa tider. Jag har inte rest, inte slagit pappas GV-tid, inte varit skadefri och inte skaffat katt. Ganska misslyckat alltså. Däremot har jag varit mer ledig. Nä, nu struntar jag i 2009 och hoppas på 2010.

2010 då?
Jag vill ha ett heltidsjobb med fasta tider och fast lön, även om det betyder att jag måste flytta härifrån. Om jag får fast lön kan jag också ut och resa mer, det räcker med weekends i typ Europa någonstans. Jag vill ha en katt men vet inte om det är läge för det just nu. Jag vill bli mer bestämd. Gå upp tidigare och inte slösa bort tiden framför datorn. Jag vill få tillbaks min inspiration och fota min vardag mer. Ungefär så.

8 kommentarer:

 1. Fint 2009 ännu finare 2010 till dig

  SvaraRadera
 2. kul läsning!
  sen undrar jag varifrån ditt hus-påslakan kommer? jag hittade ett liknande för ett par år sen men köpte det aldrig då, vilket jag ångrar.

  SvaraRadera
 3. Fin sammanfattning av året! :)

  SvaraRadera
 4. Tack! Lejnox: Alltså det är köpt på Smålänningens marknad haha. Det ligger typ i Bredaryd om jag minns rätt.

  SvaraRadera
 5. jaha vad synd, där kommer jag nog inte ha vägarna förbi direkt. :)
  det som jag hittade fanns i en "billighets-affär", (typ gekås...) i en mindre ort så kanske rentav kan ha varit från samma märke? jag ska forsätta leta.

  SvaraRadera
 6. 2009 var ett ganska fint år ändå men 2010 kommer bli ännu bättre!

  SvaraRadera
 7. men vart tog pojkvännen och katten vägen?

  SvaraRadera
 8. Pojkvännen var där hela tiden och katten är pojkvännens systers. Katten bodde bara hos oss när hon var borta från stan.

  SvaraRadera