måndag, april 08, 2013

Ett val för livet varar inte hela livet

"Ett val för livet varar hela livet."

Det är något jag sagt ända sen pappan/veterinären i serien Providence sa det i ett avsnitt för länge sedan. Han pratade om sitt val att vara vegetarian. Men.

Jag har varit vegetarian sedan ettan på gymnasiet. Det vill säga fjorton (14!) år. Ingen fisk, fågel eller djur har fått äntra min mun. Men nu, kära vänner, har jag funderat. Jag vill börja äta fisk. Men hur gör man? Hur ska jag kunna ta steget att stoppa in fisk i min mun? Jag har sedan en tid tillbaka tagit kosttillskott i form av fisk-omega 3, så varför inte istället äta riktig fisk?

Men, än har jag inte kommit mig för att ta steget. Jag vet inte hur länge det dröjer innan jag börjar, men jag vill!

Någon som gjort samma sak och har tips? På vad och hur man börjar utan att bli dålig?

Och så vill jag förtydliga att jag aldrig kommer äta kött eller fågel. I alla fall inte som det ser ut nu.
---

3 kommentarer:

 1. Funderar på exakt samma sak, efter 10 år som vego.. så tyvärr har jag inga tips ;) Men den som har får gärna skriva nåt :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  jag började äta både kött och fisk när min äldsta dotter började äta vanlig mat. jag ville inte att hon skulle bli vegetarian- o inte att jag åt annorlunda mat från henne...jag hade varit vegetarian i mer än 15år. jag började med kokt torsk med ägg och potatis- guuuud vad gott det var! jag fick lust att äta mer och njuter varje sekund jag äter kött och fisk nu. fick inget problem med magen eller ngt sånt heller...
  jag började med barndomsmaten. alltså den mat jag åt innan jag blev vegetarian...
  hoppas det går bra!
  från en Lina som har en dotter som är lika gammal som din! hittade din blogg när jag var gravid och sökte efter andra gravida kvinnor o fann din blogg! tycker det är jätteroligt att följa din blogg för övrigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar!

   Vi har blivit rekommenderade just torsk så det blir nog det som första steg, men när vet jag inte än, så sjukt svårt att få tummen ur och våga :)

   Ines äter vegetariskt här hemma hos oss, men äter "vanlig" mat på förskolan och med andra. Vi kände också att hon själv ska få välja vad hon ska äta när hon blir äldre. Då känns det bra att hon är van vid båda sorters mat. Men enligt förskolan är hon inte så förtjust i kött, däremot går hennes mormors köttbullar ner i ett nafs!

   Och tack :)

   Radera