onsdag, maj 08, 2013

Ines 2 år och 2 månader

Ines har nu blivit två år och två månader och är alldeles underbar! Oftast. Hon är bestämd som få och blir så arg så arg när hon inte får som hon vill. Ines pratar ofta meningar med fyra ord eller mer. Som förut idag när vi hade varit ute och slängt sopor, då ville hon inte ta hissen upp från källaren till fjärde våningen, utan gå uppför trapporna istället. Då säger hon: "Hissen funkar inte, gå trappan!". Såklart inte så rent som det ser ut i skrift, men helt förståeligt för oss nära. Det är så underbart att få följa med i hennes utveckling.

Ines har aldrig varit speciellt bra på det grovmotoriska, och är också väldigt försiktig av sig, men det går mycket framåt där med. Nu älskar hon att klättra och går bra i trappor, antingen kryper hon upp eller så går hon och håller i sig i ledstången eller det som finns tillgängligt. Hemma hos min mamma och pappa i helgen ville hon gå i deras snurrtrappa mest hela tiden och utbrast en gång: "Jag älskar trappan!".

Ines tycker om att mysa, kramas och pussas. Hon trivs bra på förskolan och är nästan aldrig ledsen när vi lämnar henne, men lite försiktig. När jag kommer och hämtar skriker hon alltid "MIN MAMMA!" och springer och ger mig en kram.

Ines använder mest 86-92 i kläder, och vi köper nu bara kläder i 92 (förutom i PO.P ibland). Hennes favoritfras för tillfället är "Den är min" eller "Den är Ines" eller "De är mina saker" (som hon uttalar "sakur" som skånska). Hon tror att ungefär alla saker som finns är hennes.

Ines går och lägger sig vid 19-20, då läser vi en bok i sittpuffen. Efter en kram och puss lägger vi henne i sängen (spjälsäng) där hon dricker sin välling när vi sjunger godnattvisa. När hon inte vill ha mer välling (hon dricker sällan upp hela flaskan) säger vi godnatt och stoppar om henne, går ut ur rummet men lämnar dörren öppen tills hon somnat. Hon somnar nästan alltid själv och sover ofta hela natten. Om hon vaknar på natten får hon komma in till oss och sova istället. Då somnar hon om direkt. Hon vaknar oftast mellan 7-9 om vi inte väcker henne.

Ines hade vattkoppor i påsk, men de var tack och lov ganska lindriga. Vi fick utskrivet Tavegyl som hon fick på natten för att kunna sova. Hon använder fortfarande napp och hade velat ha den hela tiden om hon fick. Hennes snutte Tiger är väldigt omtyckt och används flitigt och det går inte sova utan honom!

Ikväll filmade jag henne när hon leker i köket. Ni kan ju kika om ni vill. Och bortse från mitt "mmm-ande" som jag säger varje gång jag får en puss eller kram.---

2 kommentarer:

  1. Men jag dööör vad söt hon är!!!! /Emelie (kan bara kommentera anonymt från iphonen av nån anledning..)

    SvaraRadera
  2. Hon är ju underbar! Kramar Marie

    SvaraRadera