fredag, december 12, 2008

08 12 12: Sju sanningar.

Ja det var ju ett tag sen jag nämnde det här, hade totalt glömt bort det. Så detta har jag kommit fram till, sju sanningar om mig.

1. Jag är en ensamvarg. Gillar att vara alone men inte lonely (kan någon ge mig två ord på svenska för ensam?). Det har alltid varit så, även när jag var liten. Jag tyckte om att leka själv, jag ringde nästan aldrig mina kompisar utan de ringde mig. Kanske en anledning till att jag inte har speciellt många nära vänner, men det gör inget, jag tycker ju om att vara ensam.

2. Jag fastnar alldeles för lätt. Till exempel framför datorn, jag kan sitta här timme ut och timme in utan att göra något vettigt. Hade nog behövt tidslås på datorn. Detta hör nog ihop lite med nummer 3.

3. För mig finns det nog inget som heter lagom, i alla fall oftast. När jag började jogga så gjorde jag det fullt ut (och gör fortfarande). Fullt ut. Detsamma gäller godis, äter jag godis så gör jag det i mängder, blir som lite besatt av att jag måste äta upp. Virkar jag så virkar jag hur mycket som helst. Ja, ni förstår vad jag menar.

4. Det finaste berömmet jag någonsin fått var när jag gick på folkhögskola i Värnamo. Det var av Emilia i min klass. Hon sa till mig: "Sophia, du är lite som ett svårt matte-tal. Från början förstår man det inte alls, men ju mer man ser på det, ju mer förstår man, och ju mer tycker man om det!". Det stämmer så himla bra.

5. När jag var yngre hade jag ganska mycket tvångstankar. Tack gode gud har jag inte många kvar, men en som sitter i är när jag är hemma hos mamma och pappa. Jag tänker inte ens på det själv, men Marcus brukar anmärka på det. När jag går uppför trappan till övervåningen finns det ett speciellt trappsteg jag alltid tar två steg på. Först höger, sen vänster. Alltid. Det är så djupt inrotat att jag inte ens reflekterar över det längre.

6. Jag älskar bruksanvisningar! Det är nog därför jag är så bra på att sätta ihop IKEA-möbler. Bruksanvisningen ska följas från punkt till pricka för att inte missa något viktigt. Och fy skäms på den som inte ens ser åt bruksanvisningen utan tror dom klarar det utan. För det gör dom inte.

7. Jag har löpningen att tacka för så extremt mycket. Sen jag började jogga har mitt liv förändrats totalt. Jag mår så sjukt mycket bättre, tar tag i saker på ett helt annat sätt, är duktigare i skolan och hemma, fått det där som kallas karaktär och min kropp har aldrig mått så här bra!. Så tack löpningen.

Ja det var allt.

Nu: Funderar på att ge mig ut på en kort jogging-runda innan kvällens äventyr.

Ps. Tack till Cattie som var den enda som ville ge mig hjälp i förra inlägget. Ni andra som läste borde skämmas, jag behöver respons för att ha lust att fortsätta med det här!

7 kommentarer:

 1. du är en sann inspiratör!
  jag är inte som du, som gör saker fullt ut utan snarare mer när det faller på, och det trivs jag med.
  men, med andra ord, när jag läser din blogg och ser allt du hittar på om dagarna får det mig ofta att stänga av datorn och gå och göra något. häromdagen var jag faktiskt ute på min första joggingtur på flera år, för att se om det gick. och det gjorde det. så, tack. :)

  SvaraRadera
 2. Punkt ett stämmer så bra med mig oxå, huvudet på spiken. Alone men inte lonley, så bra uttryckt. Kommer dessvärre inte heller på några svenska ord... hmm...
  Miss u! puss

  SvaraRadera
 3. sara: Du förstår inte hur glad jag blir av din kommentar! Tusen tack! Och ja, jogga är ju det bästa som finns och (nästan) alla klarar det.

  emelie: Saknar dig med, kanske kommer till Götet i januari? Puss.

  SvaraRadera
 4. Ja kom!! vi har ju flyttat in i vår nya lägenhet nu så det vore skoj med en liten inflyttnings-get-together! =)

  SvaraRadera
 5. härligt! att du blev glad, det var meningen :)

  och sedan glömde jag också säga, alone men inte lonely! så jävla bra. du satte ord på vad jag känt hela mitt liv. fy fan vad jag älskar att vara alone, hemma i min borg och bara GÖRA. pyssla, laga mat, städa, läsa.. ja, vad som helst. det, om något, är kvalitetstid.

  p.s joggingrundan nummer två igår gick finfint. nu jävlar..

  SvaraRadera
 6. Ok språk-kåt som man är, mitt förslag på översättning till det där med alone och lonely skulle vara: Själv men inte ensam. Och jag är ju också sån!

  SvaraRadera