torsdag, juli 28, 2011

Tidiga morgnar.

Dom senaste två morgnarna har Ines vaknat och bajsat. Igår vid innan sju och idag vid halv sex. Hur pigg som helst men inte med så pigga föräldrar. Jag har i alla fall gått upp och bytt på henne och sen har hon fått mat. Efter maten har hon fått lägga sig mellan oss så vi kan sova vidare. Det tar ju ett tag för henne att somna om men jag orkar verkligen inte gå upp vid sex! Vi får väl se om hon gör detta till en vana eller om det bara var dessa två morgnar. Det är ju jättebra att hon bajsar (hon får laktulos för att hålla igång magen då hon haft lite problem med att bajsa) och hellre att hon gör det på morgonen än inte alls så hon slipper få ont i magen.

I alla fall, idag fyller hon ju fem månader! Herregud som tiden går. Hon börjar verkligen få en liten personlighet och visar väldigt tydligt när hon blir arg eller irriterad. Idag har hon bara sovit två korta pass och var nu vid sju sååå himla trött. Vi brukar natta henne vid åtta cirka men idag åkte pyjamasen på vid sju. Sen satt hon i bumbon ett tag när jag fixade flaskan och maten för att sen gå in i sovrummet. Där busade vi lite i sängen först och hon skrattade så mycket att hon fick hicka. Finns inget underbarare ljud i hela världen än hennes skratt! Men efter det gick det utför. En alldeles för trött tjej blev helt hysterisk och ville varken äta eller stänga ögonen. Men det gick inte många minuter av vaggande innan dom blå stängdes och då hade hon lugnat ner sig så pass att hon kunde äta. Hon somnade såklart under matningen och har sovit gott sen dess. Annars försöker vi få henne att somna själv i sin säng. Ibland fungerar det bra, ibland sämre.

Vi har också slutat att väcka henne på natten (eller ja, hon äter en gång vid 23). Brukade väcka henne en gång runt fyra-fem för att ge henne mat, men dels så åt hon inte så mycket då och dessutom vägrade hon äta på morgonen eller åt väldigt lite. Så nu får hon vakna själv och äter då oftast mer den gången än nattmål och morgonmål tillsammans. Hon brukar vakna vid sex-åtta men sover annars hela natten. Eller, jag är uppe några gånger varje natt och stoppar in nappen, men det gör jag nästan i sömnen. Vi har ju inte besök på BVC förrän om några veckor, men förhoppningsvis går hon upp tillräckligt i vikt för att slippa väcka henne. Annars får vi väl börja igen. Men vi tror det är bra för hennes mage om den får vila lite under natten när hon trots allt sover så pass bra som hon gör.

Igår lyckades hon även vända sig från mage till rygg för första gången. Det var väl inte helt meningen från hennes sida men kul ändå. Från rygg till mage vände hon sig för några veckor sedan men det har inte hänt igen.

Nej, nu har jag snackat nog för idag. Måste försöka fixa någon mat till min man som jobbar sent. Själv ska jag upp tidigt imorgon och jobba för det var visst kris på jobbet. Håkan börjar sent även imorgon och under den timmen som vi jobbar samtidigt ska Håkans mamma vara barnvakt för första gången. Ska blir spännande!
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar