fredag, december 16, 2011

Hjärtebarnsfonden

Idag är det åtta dagar kvar till jul. Ines första jul. Och vi vet inte hur den hade sett ut om hon inte fått opereras när hon var tre månader gammal. Vi är så otroligt tacksamma för att forskningen inom barnhjärtkirurgi har gått framåt så enormt mycket dom senaste åren. Annars hade vi kanske haft en snabbandad, liten tjej som inte gick upp i vikt, sov hela tiden, hade förstorat hjärta, vätska i lungorna och inte kunde äta själv.

Så om du vill stödja forskningen och ge en julklapp till Ines och alla andra hjärtebarn, skulle jag, Håkan och Ines bli enormt tacksamma. Vi är själva medlemmar i Hjärtebarnsförbundet och du kan hjälpa till du med!

Här finns olika sätt att ge en julklapp, till exempel via sms, en gratulationsgåva eller om du vill bli hjärtevän och skänka regelbundet.

Och det är det här pengarna går till (tagit från Hjärtebarnsfondens hemsida):
Varje dag drabbas tre familjer i Sverige av det dystra beskedet; ert barn har fötts med hjärtfel. Medfödda hjärtfel är ett samlingsbegrepp för en mängd olika missbildningar i hjärtat och de stora kärlen runt om hjärtat. Hjärtat är ett av kroppens viktigaste organ och ungefär två tredjedelar av de barn som föds måste opereras för att överleva. Idag når cirka 85-90 % av alla barn som föds med hjärtfel vuxen ålder.

Ett medfött hjärtfel är ett osynligt handikapp som påverkar livet upp i vuxen ålder. Hjärtebarnsfonden stödjer olika insatser för att hjälpa barnen och deras familjer att ha ett bra liv med sitt hjärtfel:
-vi stödjer forskning och utveckling av vården kring medfödda hjärtfel.
-vi arrangerar läger för barn, ungdomar och unga vuxna med medfödda
hjärtfel.
- vi ordnar mötesplatser för hjärtebarnsföräldrar.
- vi stödjer hårt drabbade familjer ekonomiskt.
- vi ger begravningsstöd till familjer som mist sitt hjärtbarn.
Du kan ge en gåva och stödja vårt arbete här.

Hjärtebarnsfonden grundades 1976 till följd av ett testamente. Den förvaltas av Hjärtebarnsförbundet – en fristående, ideell organisation med drygt 6 000 medlemmar.

Hjärtebarnsfonden har ett sk 90-konto som står under Svensk Insamlingskontroll som kontrollerar att pengarna går till rätt ändamål. PlusGiro 90 05 87-7 och Bankgiro 900-5877.


Ines. Före, under och efter operationen.
GOD JUL!
---

1 kommentar:

  1. våran son är korrigerad för två av sina hjärtfel, för tillfället klarar han sig med medicinering. han har fortfarande svårt att öka i vikt och har en del problem m kräkningar så han har knapp.

    SvaraRadera