fredag, december 02, 2011

Sömnlösa nätter


Sitter i soffan och vilar när Ines sover förmiddag. Puh. Hon har vaknat ungefär hundra gånger inatt. Så då är det bara att gå upp och stoppa in nappen i hennes mun. Tror hon vaknade tre gånger under en halvtimma vid midnatt. Japp, jag är trött. Har i alla fall inte behövt ta upp henne och trösta som vi fått göra ganska många nätter. Då fungerar ingenting förutom att gå runt och hålla henne. Ligga mellan mamma och pappa fungerar inte heller. Ibland somnar hon när hon fått mat men oftast vill hon inte ha det heller.

Alla som klagar över trötthet innan man fått barn vet inte vad trötthet är. Det borde ju vara lätt att sova ikapp om man vill, när man inte har en liten bebis hemma. Men det är såklart värt det! Varenda sömnlösa natt och trötta dag när man kan gosa med mjuk mjuk bebishud. Och jag vet att det finns dom som inte kan sova fast dom vill och kan. Hade bara önskat att dom som inte har/haft barn slutade klaga så himla mycket. Men man vänjer ju sig vid att aldrig vara helt utvilad. Och inte skriver jag inlägg på Facebook varenda dag jag inte fått sova.

Förstår inte varför hon håller på så här. Hennes första månader sov hon ju typ konstant! Men, det vänder väl detta också. Inatt tänker då inte jag gå upp, då är det Håkans tur. Jag ska nämligen jobba i frukten på City Gross imorgon. Vi får väl skylla på utvecklingsfaser, separationsfaser, tänder eller täppt näsa.

Ines har lärt sig vart lampan är också. Oftast i alla fall. Eller när hon själv har lust. Och så verkade det som att hon försökte sig på att peka igår. Hon härmar även ljud, som att prutta med munnen och låtsashosta.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar