måndag, april 02, 2012

BVC 13 månader

Kommer ni ihåg det här inlägget? Sköterskan ville ju se om Ines reser sig upp själv, annars ville hon att läkaren skulle titta på henne. Så idag var det dags för tillväxtkontroll och utvecklingsbedömning igen. Ines blev som vanligt ledsen när hon skulle vägas och mätas men blev glad så fort vi kom ut ur rummet. Stackarn är väl helt traumatiserad av människor i vita rockar.

I alla fall. Jag berättade att hon fortfarande inte ställer sig upp mot möbler, men däremot kan hon ställa sig upp mot oss. Något hon gör när hon vill komma upp i knät. Så ja, sköterskan var nöjd och det blir inget besök till läkaren. Skönt. Vi ska dit en gång till innan 18-månaderskontrollen, för att se att hon går upp fint.

Idag blev måtten som såhär:

Vikt: 8440 gram
Längd: 71 cm
Huvudmått: 45,5 cm

Följer alltså sina kurvor som vanligt nu för tiden, även om hon inte gått upp så mycket.


Dansat sjukt mycket i stolen. Till Jenny from the block...
Extra gosig tjej när jag kommer hem från att ha jobbat en massa.


Tittu!


Hon pussar på allt!


Häng på balkongen.

När vi ändå är inne på Ines kan jag ju berätta lite fler saker.

1. Att hon (peppar peppar) sover otroligt mycket bättre nu för tiden. Inatt var vi inte uppe en enda gång sen vi lade oss vid halv elva. Sen sov hon till halv åtta. Fick stoppa in nappen en gång på kvällen bara. Sååå underbart! Har hänt flera gånger det senaste att hon bara vaknat för nappen en gång på hela natten. Mat äter hon ju inte heller på natten sen ca en månad tillbaks. Så nu har vi slutat med att göra varmt vatten i termos inför natten. Har funderat på om vi snart kanske ska ta ut extrasängen inne hos henne också. Vi får se.

2. Det har poppat upp två tänder i överkäken. Inte dom bredvid framtänderna utan det är två tandmellanrum och sen kommer en tand på vardera sida. Lustigt. Eftersom man inte får kika i munnen på henne har vi inte sett när dom kommit upp. Det gäller att kika när hon skrattar eller skriker. Trodde det var tanden bredvid ena framtanden som var på väg. Men det ser lite vitt ut där också så den kommer säkert också snart. Så för tillfället har hon sex tänder totalt.

3. Har blivit mycket stadigare när hon står upp. Ibland kan hon till och med släppa ena handen och bara hålla i sig med en hand.

Nej om man skulle äta den nygjorda ugnspannkakan i sin ensamhet? Håkan är iväg på Malmö FF:s premiär för säsongen. Jag är inte avundsjuk, hu vad kallt!
---

2 kommentarer:

  1. Gosiga bilder!
    Som alltid kul att följa vad Ines hittar på (och se vad en har att vänta sig :) )

    Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig blogg du hade och vilka fina bilder! :)

    SvaraRadera