onsdag, november 21, 2012

Mormor 80 år!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är mormor Ingrids födelsedag! Hurra hurra hurra!

Ja, idag är alltså min mormors åttioårsdag! Hela släkten samlades därför i Göteborg i lördags för att gå på jul på Liseberg, bo på hotell och äta gott!

Ines, jag och Håkan tog tåget från Malmö klockan åtta i lördags. Framme i Göteborg mötte vi upp mamma och pappa, mormor och morfar och tog spårvagnen till Haga där vi åt lunch och gick i lite butiker. Vid tre mötte vi upp hela tjocka släkten (på mammas sida) och fikade. Sen bar det av till Liseberg! Vi var tjugo personer som skulle åka dit med spårvagnen hehe. Lite kaos blev det men alla kom med utan några missöden!

Väl på Liseberg delade vi upp oss och min syster och hennes familj gick tillsammans med mig, Håkan och Ines för att åka lite karuseller. Först ut åkte vi Kaninresan. Sedan åkte Siri, Elis och Anna Rabalder. Till sist åkte barnen, jag och Anna Ponnyexpressen (heter den så, den som är gratis?) två gånger.


Första turen på Ponnyexpressen!


Elis red på hästen.


Andra turen, Ines åkte svan.Det var jättefint på Liseberg men lite svårt att få till några bilder då det var så mörkt.

Efter att barnen (och jag och Anna) åkt karuseller ville jag åka. Det fick bli Jukebox, och Siri var modig och åkte med mig. Skitkul! Till sist besökte vi Tomtebyn där Siri fick prata med tomten och lämna sin önskelista.


Vi samlades på ett av hotellrummen och skulle skåla för mormor. Här är min kusin Hampus.Mattias, Siri, Anna och Ines.


Fina kusin Betty (som Ines är VÄLDIGT imponerad av).


Håkan Kråkan.


Kusin Oliver och min moster Marie.


Skruttan i ny outfit från min mamma och pappa.


Sedan kom födelsedagsbarnet!


Underbara morfar och mormor.


Söta mamma, Ines med munnen full av salta pinnar, Siri och Elis.


Kusinerna!


Middag på hotellet.Ines och Siri (Elis med) sprang runt och busade hur länge som helst. Ines gick och la sig först vid 22-22:30. Så länge har hon nog aldrig varit uppe. Men på gott humör nästan hela tiden.


Andra sidan bordet, längst fram är min kusin Hanna, Cia och morbror Håkan.

Dagen efter bjöd mormor och morfar på trerätters lunch på Lilla London, jättegott. En underbar helg alltså, och så kul att vi kunde träffas allihopa och fira 80-åringen. Grattis igen mormor på din dag!
---

2 kommentarer:

  1. En riktigt lyckad familjehelg! Kram moster

    SvaraRadera
  2. En riktigt lyckad familjehelg! Kram moster

    SvaraRadera