fredag, februari 14, 2014

Vecka 25


Idag är sista dagen i vecka 25, imorgon går vi redan in i vecka 26! Det var knappt att jag hann med en magbild denna veckan, då jag glömt bort det tills idag eftermiddag. Så ljuset blev ju sådär, men det är man ju van vid nu efter vintern.

Tidigare under dagen har jag varit på tillväxtultraljud (Mini är än så länge normalstor) och efter det blodflödesultraljud (flödet är också normalt än så länge). Om allt fortsätter så här blir det "bara" kontroller på specialistmödravården var fjärde vecka. Nästa blir alltså i början/mitten av mars.

Och så gulligt, under tillväxtultraljudet såg det ut som att Mini tuggade/smackade (ja vi kallar bebisen Mini för tillfället), och några sekunder senare ser vi handen komma mot munnen och tummen lyckas hen få in i munnen och börjar suga på den. Hur gulligt? Sen åkte tummen ur igen och det såg ut som Mini kämpade för att få tillbaks tummen till munnen. Snälla barnmorskan bjöd till och med på några bilder idag! Fick några bilder med handen vid munnen, kanske att jag kommer ihåg att visa någon senare.

Tyvärr ligger Mini just nu precis som Ines gjorde i magen. Med rumpan nedåt och som en fällkniv eller ett V. Med huvudet och benen uppåt alltså. Det är ju möjligt då att min livmoder är formad på ett sätt vilket gör att det är en väldigt bra och bekväm ställning för bebisen. Men, än finns hopp om att Mini flyttar på sig.

Nu ska vi se på På Spåret i efterhand och imorgon väntar jobbhelg.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar