onsdag, februari 19, 2014

Vecka 26


Första barnmorskebesöket sedan v 13 gjordes i förmiddags. Det blev hos en vikarie då min ordinarie barnmorska var sjuk och besöket bokats om tre gånger redan. Så här ser det ut just nu:
Blodtryck: 100/60
HB: 120
SF-mått: 24
Bebis hjärtljud: 145

Och vad säger man om det då? Ganska lågt blodtryck, så lågt brukar jag inte ha, men hellre lågt än högt. Järnvärdet är bra, äter järntabletter varannan dag sedan ca v 20 och det verkar ju fungera bra. SF-måttet ligger precis under medelkurvan och Minis hjärtljud bultade på fint, hen verkade reagera på att höra sitt eget hjärta och sparkade för fullt mot apparaten mot magen. Jag mår bra. Trots att jag jobbar (och står upp) ca 9 timmar på jobbet, känner jag inte av någon foglossning eller trötthet i ryggslut eller annat. Hoppas att det fortsätter så! Jag blir dock andfådd ganska lätt och det börjar bli ansträngande att böja sig ner. Bara en sådan liten grej gör mig andfådd ibland. Det kanske beror på det låga blodtrycket också? Jag vet inte.

Annars har dagen varit en extremt jobbig dag. Jag har varit ledig och Helena var barnvakt med Ines när jag var hos barnmorskan. Ines har varit sååå jobbig efter det. Har aldrig varit med om dess like. Det märks att hon fyller tre år snart alltså. Phew. Hoppas hon vaknar på bättre humör imorgon. Vi får väl se om Helena vill träffa oss igen ;)

Uppdatering: Idag är det förresten 100 dagar kvar till BF! Vilket betyder att det redan gått 180 dagar. Herregud.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar