söndag, november 09, 2014

College-tröja

Nysydd mysig tröja i storlek 104 till Ines. Lite stor men det gör ju inget på en myströja. Jag har börjat sy i 104 till Ines då jag tycker hon ligger precis mellan 98 och 104. Hellre då att det finns lite utrymme att växa i.

Denna college har jag köpt i en sälj-tyg-grupp på Facebook, och jag tror den ursprungligen är från Ohlssons? Men jag är inte helt säker. Tyget är i alla fall supermjukt på insidan.

Det är faktiskt första gången jag muddar en halsringning. Jag har alltid gjort med kantband förut, då jag tycker det både är smidigare och snyggare - men till en sån här tjockare tröja passar det med muddkant. Använde inte mönsterdelen för muddkanten utan gjorde en egen, 75% av halsringningens längd plus sömsmån och 5 cm hög. Blev perfekt!

Nästa gång jag muddar en halsringningen ska jag dock inte vara så lat att jag inte byter till matchande overlocktråd i alla trådrullar. Nu har jag bara bytt den vänstra nålen till rosa, de andra är vita. Inte så snyggt, även om det bara syns när tröjan inte är på. Lyckades dölja det på bilden.


Mönster: Heather från Ottobre 6/2014, storlek 104
Tyg: Collage från Ohlssons(?), mudd från Stoff och Stil.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar