torsdag, mars 10, 2011

Ett hål i hjärtat.

Ja vad ska man säga. Ultraljudet av Ines hjärta i måndags gav inga glädjande besked. Hon har ett medfött hjärtfel som kallas VSD eller kammarseptumdefekt. Dessutom något som heter ASD. Än sålänge har hon inte några symptom men det kommer förmodligen komma inom några veckor. Det enda positiva med detta är att det är det vanligaste hjärtfelet och det finns stor rutin på att operera igen hålet. Och när hålet är lagat blir hjärtat helt friskt. Men i nuläget har vi ingen aning om vad som kommer hända, eller när.

Vi blev i alla fall utskrivna från neo i måndags och har tillbringat veckan hemma. Underbart skönt men väldigt läskigt. Hur gör man liksom? Det blir ju ännu svårare när lilla Ines är sjuk. Vad är normalt och vad är inte?

Idag var vi på viktkontroll på neo och hon hade gått upp 145 gram sen i måndags, så nu väger hon hela 2345 gram! Det är ju bra. Hon verkar i alla fall få i sig mat så det räcker.

Om någon vecka ska vi tillbaka till hjärtmottagningen och kolla Ines hjärta igen, och se om något hänt. Läkaren trodde dock inte det eftersom hålet är såpass stort.

Så vi får se hur det blir med bloggen ett tag framöver, vad jag orkar. Livet är inte så lätt just nu. Förjävligt faktiskt. De senaste månaderna har det bara kommit dåliga besked efter varandra. Våran stackars lilla flicka. Vi kommer att fixa det här. Vi måste.
---

12 kommentarer:

 1. Lilla gummman... Tänker mycket på er och tror och hoppas att allt kommer att ordna sig.
  Stora kramen Carin

  SvaraRadera
 2. Åh, Ines! Va fint! Ta bloggen lite åt sidan och fokusera fullt på att vara mamma. När lite sol kommer fram, kommer det förhoppningsvis kännas lite lättare! KRAM!

  SvaraRadera
 3. Lilla Sophia,det här kommer ni att fixa.Läkarna verkar ju kunna detta och va bra att hon har gått upp så mycket i vikt.Det var ju inte den lättaste starten ni fick med den lilla gumman.Nu ska ni bara tänka på att ta hand om varandra,skit i bloggen.Livet är inte lätt och det känns för jävligt ibland men jag är säker på att det kommer kännas bättre om ett tag,Vi tänker på er och pratar mycket om er och är så nyfikna på lilla Ines.Vi tycker alla hon har fått ett så fint namn!Vi trodde ju hon var en liten Gullan!Ha det så bra som ni kan så hörs vi snart.Kramar från Moster m.fam

  SvaraRadera
 4. åh, stackars.
  hoppas verkligen allting kommer gå bra för er.

  SvaraRadera
 5. Åh Sophia, ni kommer fixa detta!! Det är jag övertygad om! Läkarna och sjukvården kan så mycket mer än man anar nu förtiden. Snart har ni en frisk liten 1-åring som tultar runt.
  Det smärtar att höra att ni haft det så tufft sista tiden och självklart är alla känslor ni känner nu helt naturliga!
  Försök anamma allt det positiva, men jag förstår att det inte är lätt när det känns tungt. Men Ines går upp i vikt, hon är världens sötaste (eller hur?) och hon är bara er! Ta hand om varandra, njut av er lilla bebis och strunta i allt annat!! Stor stor kram!!
  Ines är ett kanonfint namn förresten! =)

  SvaraRadera
 6. Åh, mitt hjärta stannade lite när jag läste det här. Jag hoppas att det blir bättre snart. För er alla.

  SvaraRadera
 7. Usch jag blir så ledsen när jag läser det här. Men det kommer bli bra ska ni se! Hon den lilla verkar stark trots att hon är så liten.
  Ta hand om varandra!

  SvaraRadera
 8. Tänker på er! Vi håller alla tummar och tår för att allting kommer lösa sig till det absolut bästa! Stor kram

  SvaraRadera
 9. Hej Sophia!
  Tänker på dig, killen o lilla Ines! Kram

  SvaraRadera
 10. jag säger som "bara lova", mitt hjärta stannade också lite när jag läste det här. ta hand om er och hoppas allt ordnar sig och går bra.

  SvaraRadera
 11. Åh Sophia och Håkan! Vi håller alla tummar som finns för att lilla Ines ska må bra och bli frisk!
  Jag hoppas att vi kan ses snart, men tills dess får ni försöka ta hand om varandra och bara må bra!
  Massa kramar från Ella & Micke

  SvaraRadera