måndag, november 07, 2011

BVC åtta månader

Jag har ju glömt berätta om BVC-besöket på Ines åtta-månadersdag.

Vikt: 6830 gram
Längd: 65,5 cm
Huvudmått: 43,8 cm

Fick svara på lite frågor om Ines utveckling, bland annat om hon förflyttar sig (nej), om hon tar saker till munnen (hela tiden), om hon kan sitta (ja), tittar efter tappad leksak (ja) och så vidare. Sköterskan var så nöjd med Ines så. Vi också såklart :) Hon ligger nu på minus 2 på viktkurvan, så hon har alltså klättrat från mer än minus 4, upp två kurvor. Bra!

Igår lyckades hon även åla/dra sig bakåt så förflyttningen går framåt. Det är väl bäst att passa på att njuta av lugnet innan hon börjar röra sig ordentligt. Och, ta i trä, vi tycker hon äter riktigt bra! Ofta äter hon hela portioner gröt, en halv stor burk mat och ganska mycket ersättning. Hon är väldigt mammig och ibland är det bara jag som gäller, speciellt när hon är trött. Separationsfasen är alltså här.

Ines sover även i eget rum sen vi flyttade, det går väl ok, men jag får springa in några gånger per natt och ge napp, och om inte det funkar brukar jag ta upp henne och lägga mig bredvid i den vuxensängen som står i hennes rum för tillfället. Då sover hon oftast gott. Det är i alla fall väldigt skönt att kunna ha lampan tänd och läsa på kvällen, utan att behöva oroa sig för att Ines störs av ljuset.

Storlek på kläder är fortfarande 62/68, men vissa kläder i storlek 74 har också fått flytta in, till exempel pyjamaser och tights.
---

1 kommentar:

  1. Vad duktig hon är den lilla skruttan! Tror du ska va glad så länge hon inte ger sej iväg för då har du nog att göra med den busblicken hon har! Hon är ju så söt och charmig så hälften vore nog!!! Kramar från Marie

    SvaraRadera