torsdag, april 26, 2012

Lugg eller inte

Jag har åter igen kommit till stunden då luggen blivit för lång på en dag. Och så kom tanken upp, om jag ska spara ut luggen igen? Jag klippte ju lugg sist 2008 och har haft det sedan dess. Men orkar man verkligen spara ut luggen? Det är ju fint när den väl är lång igen men vägen dit är ju sjukt jobbig.

Så igår kollade jag igenom min fotodagbok (isthisdesire.com) från 2007-2008 efter "utan-lugg-bilder" på mig själv. Här kommer några.







Så vad säger ni? Klippa eller spara?
---

onsdag, april 25, 2012

tisdag, april 24, 2012

Frametastic

Så var även denna dag snart till ända. Sitter i soffan och ser på fotboll, eller ja, Håkan och Chik gör det. Barcelona mot Chelsea är det visst. Spännande värre!

Idag vart vi lediga båda två. Så vi har gått en promenad under Ines vila (som är sjukt svårt att söva snabbt i vagnen nu, och hon sover för kort där i), handlade lunch på Baguetterian och åt dom i kyrkogården i stan. Fruktansvärt gott, om ni inte varit där kan jag starkt rekommendera den. Heter Pic-Nic tror jag.

När vi ätit upp gick Håkan och köpte glass och samtidigt vaknade lilltjejen. Gick en runda på stan innan det var dags för mellis som Ines åt vid kanalen. Ellas kitchen-smoothie och nästan en hel banan, alldeles själv. Nom nom sa hon då. Typ.

På väg hem gick vi förbi en lekpark där Ines gungade gunga och häst. Och promenerade runt. Inte själv såklart.

Sen har jag joggat, nästan 11 km. Snart är det ju Göteborgsvarvet och jag känner mig sådär förbered. Men runt ska jag väl ta mig i alla fall. Hade så gärna velat komma igång ordentligt med löpningen igen, två gånger per vecka känns för lite. Men man ska ju ha tid till det också. I alla fall,vdet var ju dagen jag pratade om ja.

Fick linssoppa av mannen min till middag och har nu då fastnat i soffan. Älskar ensamtiden på kvällen! Speciellt nu när Ines inte har någon direkt lust att leka själv mer än i två minuter.

Nä, nu ska jag väl följa matchen lite och brodera samtidigt.



Appen jag använder här (förutom instagram) heter Frametastic. Ladda ner den NU!
---

Cykelturen

Ines fick en cykelstol av sin mormor och morfar när hon fyllde år. En Bellini Mr Fox rättare sagt. Hon fick även lite pengar av andra som vi bland annat köpt en cykelhjälm för.

I fredags fick vi äntligen tummen ur och satte fast cykelsitsställningen på Håkans cykel och senare på dagen fick Ines åka ut på sin första cykeltur. Hon satt och pratade och tittade sig omkring så hon verkade gilla det. Vi cyklade ner till Ribban (stranden) och det kommer bli sjukt smidigt till sommaren att bara kunna ta cykeln! Går ju väldigt mycket snabbare än att gå.


---

måndag, april 23, 2012

Helgen som gick

I helgen var det jobbhelg. Hann i alla fall ta några instagram-bilder.

1. Fredagskväll. Helena, Jonathan, Joss och Peppe kom över på spelkväll. Bezzerwizzer, sjukt kul, men svåra frågor.
2. Dagen efter sköljde jag ölburkar. Hur många öl jag drack? Noll. Däremot slank det ner vin.
3. Körsbärsblommor på väg till jobbet.
4. Luggen har blivit lång igen och jag kan inte bestämma om jag ska klippa eller spara.

Ja det var det det.
---

tisdag, april 17, 2012

Pippi-hus

Igår kom Håkan hem med ett hus till Ines. Villa Villerkulla (stavning?) rättare sagt. Det har stått uppe i butiken vi jobbar i och skulle slängas, så när Håkan fick frågan om han ville ha det tackade han självklart ja! Fick även en matta till. Ines var lite tveksam till en början men nu är det kul.

Huset står just nu i vardagsrummet men ska in i Ines rum där stora sängen stod förut. Den tog vi förresten bort i söndags så vi får se hur det funkar utan den.






Snart ska vi kanske visa Ines någon film om Pippi också då. Och se vad hon gillar det, själv var man ju Pippi-fantast som liten!
---

onsdag, april 11, 2012

120411 - kväll

Först lekte Ines lite på golvet, själv(!).



Sen var det dags för bad. Makka Pakka (som var en födelsedagspresent från min mor och far) är poppis i badet.



Efter bad måste man kamma håret. Jag kammade först sen ska såklart Ines kamma själv.


(Man måste ju älska hennes indie-snedlugg!)

Nu ligger hon och sussar sött i sin säng sen några minuter.
---

tisdag, april 10, 2012

ToR Falkenberg







I söndags eftermiddag efter jobbet åkte vi upp till Falkenberg för att umgås en dag med fina familjen. Ines trivdes jättebra med morföräldrar, moster och kusinerna men blev väldigt mammig när vi kom. Skönt att veta att vi kan ha barnvakt över natten nu också! Även om det inte kommer skr allt för ofta än.

Jag, Håkan och en sovande Ines trotsade aprilvädret och gick en promenad ner till blåsiga stranden. Som synes på fotona.

Ett dygn efter vi kommit dit fick vi snällt resa hem igen, Ines i sin nya bilstol som vi fick hjälp att installera av Fredrik. Så himla bra är den, en maxi-cosi mobi som snälla pappa har fixat.

Nu är jag nyss hemkommen från jobbet igen och väntar på att pajen i ugnen ska bli klar.
---

lördag, april 07, 2012

Ensam hemma

Vet ni vad jag har gjort idag? Sovit till tio! Utan att höra en pigg liten tjej i rummet bredvid. Igår eftermiddag kom nämligen mina föräldrar och Ines kusin Siri och hämtade med Ines till stugan i Falkenberg. Jag och Håkan åker upp till dom imorgon kväll.

Vi jobbar ju hela helgen så det var lika bra att Ines får ha det kul med Smålandssläkten! Och hittills har allt gått bra, men det visste jag ju redan, så jag har sovit gott hela natten. Igår var vi till och med på bio, Hunger games, helt ok film.

Idag fyller Håkan år! Grattis älskling!



Och så kan ni få en bild på Ines och Helena från i onsdags. Hon älskar numera att gå så här.



Om ett par timmar är det dags för jobb så nu måste jag fixa lite.
---

måndag, april 02, 2012

BVC 13 månader

Kommer ni ihåg det här inlägget? Sköterskan ville ju se om Ines reser sig upp själv, annars ville hon att läkaren skulle titta på henne. Så idag var det dags för tillväxtkontroll och utvecklingsbedömning igen. Ines blev som vanligt ledsen när hon skulle vägas och mätas men blev glad så fort vi kom ut ur rummet. Stackarn är väl helt traumatiserad av människor i vita rockar.

I alla fall. Jag berättade att hon fortfarande inte ställer sig upp mot möbler, men däremot kan hon ställa sig upp mot oss. Något hon gör när hon vill komma upp i knät. Så ja, sköterskan var nöjd och det blir inget besök till läkaren. Skönt. Vi ska dit en gång till innan 18-månaderskontrollen, för att se att hon går upp fint.

Idag blev måtten som såhär:

Vikt: 8440 gram
Längd: 71 cm
Huvudmått: 45,5 cm

Följer alltså sina kurvor som vanligt nu för tiden, även om hon inte gått upp så mycket.


Dansat sjukt mycket i stolen. Till Jenny from the block...




Extra gosig tjej när jag kommer hem från att ha jobbat en massa.


Tittu!


Hon pussar på allt!


Häng på balkongen.

När vi ändå är inne på Ines kan jag ju berätta lite fler saker.

1. Att hon (peppar peppar) sover otroligt mycket bättre nu för tiden. Inatt var vi inte uppe en enda gång sen vi lade oss vid halv elva. Sen sov hon till halv åtta. Fick stoppa in nappen en gång på kvällen bara. Sååå underbart! Har hänt flera gånger det senaste att hon bara vaknat för nappen en gång på hela natten. Mat äter hon ju inte heller på natten sen ca en månad tillbaks. Så nu har vi slutat med att göra varmt vatten i termos inför natten. Har funderat på om vi snart kanske ska ta ut extrasängen inne hos henne också. Vi får se.

2. Det har poppat upp två tänder i överkäken. Inte dom bredvid framtänderna utan det är två tandmellanrum och sen kommer en tand på vardera sida. Lustigt. Eftersom man inte får kika i munnen på henne har vi inte sett när dom kommit upp. Det gäller att kika när hon skrattar eller skriker. Trodde det var tanden bredvid ena framtanden som var på väg. Men det ser lite vitt ut där också så den kommer säkert också snart. Så för tillfället har hon sex tänder totalt.

3. Har blivit mycket stadigare när hon står upp. Ibland kan hon till och med släppa ena handen och bara hålla i sig med en hand.

Nej om man skulle äta den nygjorda ugnspannkakan i sin ensamhet? Håkan är iväg på Malmö FF:s premiär för säsongen. Jag är inte avundsjuk, hu vad kallt!
---