onsdag, april 27, 2011

Åtta veckor har gått.

Idag var det återbesök hos barnmorskan för min del. Ines sov sig igenom hela besöket och barnmorskan tyckte hon var så söt så söt och var överlycklig när hon fick hålla i henne medan sköterska-eleven tog blodtrycket och blodvärdet på mig. Allt såg fint ut, snittet har läkt bra, blodtrycket låg på 110/70 och blodvärdet var på 124. Så nu är det fritt fram att träna igen, så länge det känns bra. Ska nog dock vänta med att jogga i alla fall en månad till men ska försöka börja cykla på motionscykeln här hemma och börja göra lite magövningar för att tajta upp fläsket höhö.

Fick förlossningspapprena också och fick se Ines APGAR-poäng också. 9-10-10 var dom och det var hudfärgen som bara fick 1 poäng efter en minut. Och jag som fick för mig att hon hade lite problem med att andas vid födseln. Inte alls.

Ines blev ju också åtta veckor i måndags! Hurra! Vi var på BVC igår för mätning och vägning och hon följer sin egna kurva fint. Tror hon ligger mellan minus fyra och minus tre med vikten. Ingen förväntar ju sig att hon kommer öka en massa i vikt då hjärtfelet tar mer energi än hos vanliga barn. Hon vägde i alla fall 3200 gram (2145), var 50,5 cm lång (45,5) och huvudmåttet var 36 cm (31,5 tror jag). Det inom parentes är vid födseln.

När vi var i stugan i påsk så kom både mormor och morfar, och moster Marie med familj och hälsade på. Så himla trevligt. Fick så fina kläder från båda som jag måste visa någon dag. Sålänge kan ni få se Ines i en body hon fått från Helena.

Och hör och häpna, ser ni det där mörka på Ines huvud? Hennes hår har börjat växa ut igen! Hon tappade ju allt hår mitt på huvudet för ett tag sedan, men nu börjar mörkt hår växa ut igen. Det har redan hunnit bli minst en halv centimeter. Med eller utan hår - sötast i världen!
---

3 kommentarer:

 1. Såå söt :) kan inte fatta hur liten hon var när hon föddes. pers bror fick en liten pojke förra söndagen o han vägde 3200 g, jag tycker han är så liten o lätt, o ines vägde mer än ett kg mindre! =) njut av denna tiden, när du utan problem orkar bära omkring på henne, om ett halvår blir det lite tyngre ;)

  SvaraRadera
 2. Tack själva för i söndags Sophia! Det var fantastiskt roligt att få träffa er alla!Betty tog ju en massa fina kort som vi tittat på och Ines är ju så söt så man kan ju inte titta sej mätt på henne! ha det så bra och Kram till er alla tre från Marie

  SvaraRadera
 3. Emelie: Och vi som tycker hon blivit stor nu :) Är faktiskt redan lite jobbigt att bära runt på henne hehe.

  Marie: Tack och kramar tillbaks! Säg åt Betty att hon gärna får visa några av korten hon tog.

  SvaraRadera