måndag, april 11, 2011

Sex veckor.

Jaha då var vår lilla tös sex veckor idag! Hurra hurra! Sömntutan ligger just nu i sin babysitter och sover - som vanligt. Tror vi har en väldigt sovande liten tjej. Tyckte det höll på att ändra sig förra veckan, att hon började bli vaken mer på dagarna men nu verkar hon gilla att sova igen. Förutom på kvällen när man lägger ner henne i sin säng, då öppnas minsann ögonen och så ligger hon där helt klarvaken och suttar på sin napp. Även på natten kan hon ligga klarvaken och glo ut i mörkret, sugandes på nappen. Och så fort hon tappar den så börjar hon grymta. Lilla gumman. Hoppas hon snart upptäcker att det är tråkigt att vara vaken på natten och håller sig vaken på dagen istället.
Tycker att hon verkat fått mer ont i magen nu också så ska fråga på BVC imorgon om vi ska börja med Semper-droppar och/eller Minifom (ska hjälpa mot gaserna i magen). Dock brukar hon ju bli lugn när man lyfter upp henne. Hoppas också på att hon närmar sig 3 kilo på vägningen imorgon. Hon kan ju faktiskt ha många av sina kläder i storlek 50 nu, även om det fortfarande är lite stort. Som heldressen ovanför, som jag köpte från Kappahl för någon vecka sedan. Så söt! Mer att ta upp på BVC: Ines gillar att ligga med huvudet åt ett håll vilket gjort att hennes huvud är lite plattare på den sidan. Hur man än försöker att lägga henne åt andra hållet vänder hon snart huvudet igen. Tror att det kanske fixar till sig nu när hon börjar intressera sig för leksaker, då kan vi ju hänga leksakerna åt det hållet vi vill att hon ska ha huvudet.

Ines läkare (kardiologen) ringde förresten i torsdags och berättade att han konfererat med sina kollegor i Lund om operationen. Och det var visst så att hälften visst trodde att hålet kunde växa igen, och andra hälften trodde det inte. Så eftersom hon inte visar mycket symptom tyckte han att vi kunde vänta lite till med operationen. Men som vi förstod inte mer än ett par månader. Så det blir ny röntgen och ultraljud om några veckor igen för att se om hålet visar några tecken på att sluta sig själv. Denna väntan.
---

1 kommentar: