måndag, augusti 08, 2011

Lägenheten.

I torsdags skrev vi köpekontrakt på en lägenhet här i Malmö. Vi har tittat runt ganska mycket under sommaren och har varit och tittat på en del. Kräsna som vi är har vi haft ganska höga krav plus att vi har ju inte hur mycket pengar som helst att röra oss med. Kraven har varit att det ska vara en trea (minst), ha hiss, ligga på ett relativt bra ställe, ha plats för diskmaskin och tvättmaskin, ligga högt upp (minst tredje våningen), bra förvaring i köket, balkong som helst inte ska vara inglasad med inglasad fungerar och ligga inom vår budget med en avgift på mindre än 5000 kr/månad.

När vi var i stugan sist åkte vi hem tidigt på söndagen för att kolla på två lägenheter och den andra vi tittade på var perfekt! En genomgående, ljus trea på fjärde och högsta våningen med hiss från markplan. Dessutom så fanns där redan diskmaskin, tvättmaskin och även torktumlare! Köket och badrummet är relativt nyrenoverade och det är trägolv i hela lägenheten (förutom toaletten då). En fin balkong med brädgolv som i och för sig är inglasad men det går att öppna upp bra. Köket har dessutom skåp på båda sidor, med massor av förvaring. Induktionshäll och stor kyl. Frysen har sån där ismaskin i sig som vi däremot inte är så värst förtjusta i men vi kan leva med det. Ismaskinen tar ju upp massor av plats från frysen och det ser ganska tacky ut. Men som sagt, vi kan leva med det, och om vi inte står ut får vi väl köpa ny. Tyvärr finns där ingen walk-in-closet men det finns ändå bra plats för förvaring.

Vi var helt säkra på att lägenheten skulle stiga över utgångspriset. Vi lade ett bud och märk till vår förvåning att det bara var vi som la bud! Så vi fick det! Långt under vad vi trodde den skulle gå för. Jag hade gärna visat hur den ser ut men ska inte visa upp de förra ägarnas möbler och så. Men tänkte ändå visa planlösningen så ser ni på ett ungefär. Den är på drygt 80 kvm.


Visst ser det bra ut? Vi får flytta in första november, men om vi vill står den ledig från mitten på oktober. Kanske att vi tar emot den då för att måla över de fula fondväggarna som finns i båda sovrummen och vardagsrummet. Hade nog varit bra för Ines skull att slippa vistas i målarfärgsångor.

Åh vad fint det kommer bli! Och så underbart med hiss! Det ingår även två förråd, ett i källaren och ett på vinden. Vi har i och för sig inte sett dom men de förra ägarna sa att dom är normalstora så vi får väl tro på det.

Tror vi hade ganska tur med att det varit semester nu och de som söker lägenhet kanske tar en paus under semestern och att det var därför den gick så "billigt". Den ligger längre ut från stan än vi bor nu men ändå relativt nära. Jobbet är dessutom inte så värst långt därifrån.

Så, hurra hurra vi är så glada!
---

3 kommentarer:

  1. Det låter ju jättebra det, kul! :)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt för er! Ser fram emot att få se bilder på inredningen sen :)

    SvaraRadera
  3. Härliga tider! :) Låter ju perfekt!

    SvaraRadera