tisdag, augusti 23, 2011

Läkarkontroll 6 månader.

Tack Ines för att jag fick sova till halv tio idag! I och för sig med mat klockan 23 (då var vi uppe), skrik vid halv två, mat vid fem och ett uppvak på kanske en halvtimme vid halv sju. Men så somnade vi om och vaknade vid halv tio!

Vid elva var det dags för läkarbesök för Ines på BVC. Sex-månaders-kontrollen alltså, den som alla barn gör. Vår lilla tjockis väger nu 5860 gram (2145), är 64 cm lång (45,5) och har ett huvudmått på 41 cm (31,5). När vi vaccinerade Ines förra veckan var hon 61 cm lång så antagligen mätte hon fel förra gången. Och just det, det inom parentes är vid födseln.

Allt såg bra ut på Ines, inget blåsljud på hjärtat vad läkaren kunde höra, pulsen fin, höfterna fina osv. Ines var lite ledsen så hon ville inte leka med leksaken, men hon är jätteduktig på att flytta saker mellan händerna. Hon gör en massa olika slags ljud när hon pratar. Så inget att anmärka på där inte :) Jag sa att hon inte vänder på sig än (det har bara hänt ett par gånger åt båda hållen) men läkaren sa att det var helt normalt och hon hade ju faktiskt vänt på sig. Vi är så stolta över dig lilltjejen!

Förra veckan var vi och hämtade mat till Ines igen. Stackars vagnen, men hur skulle vi annars få hem det? Som tur är bor vi inte mer än några hundra meter från Apoteket.


Vet ni vad allt detta skulle kosta om Ines inte hade det på livsmedelsanvisning (recept alltså)? Nästan 6000 kronor! Helt sjukt. Och vad betalar vi? 120 kronor. Så det är ju lite skillnad. Innan vi fick maten förra måndagen så strulade Apoteket till beställningen så det dröjde en och en halv vecka innan vi fick den, när det ska ta 1-2 dagar, så länge fick Ines äta vanlig ersättning (NAN) och herregud vad jobbigt det var med pulver. Först ha kokt vatten och så spiller man pulver överallt och så tar det lång tid. Och dyrt! Så vi är så glada så när vi har lyxen att alltid ha färdigblandad ersättning.

Idag ska jag och Håkan på fotboll. Det betyder att Ines för första gången ska nattas av någon annan än oss. Nämligen farmor! Först tänkte vi att vi skulle vara hemma när hon blir nattad då matchen börjar sent, men vid närmare eftertanke är det nog bättre för Ann-Marie att vi inte är där. Det måste vara stressande att ha föräldrarna utanför, så det blir nog lättare utan oss. Ines är ju lite svårnattad nu för tiden så det blir alltid lite skrik och gråt när hon ska sova. Men det kommer gå bra! Och vi passar på att ta en öl på Möllan innan matchen, och så är det nära hem om det verkligen inte skulle gå!
---

1 kommentar:

  1. kul att hon växer så det knakar och allt går så bra för er. :)

    och ja, sverige är banne mig ett fint land att bo i när det kommer till saker likt de ovanför. jag betalar gladeligen skatt om det går till bra saker (och inte fåniga rapporter och utredningar som regeringen hittar på och inte gör någon skillnad ändå..).

    SvaraRadera