lördag, mars 10, 2012

Dopdagen den 25:e februari

Tänkte visa bilderna från Ines dop och födelsedagskalas för två veckor sedan. Vi hade ju turen att alla vi ville skulle komma kom. Min familj åkte ändå från Småland och Håkans familj härifrån Skåne. Till och med mina underbara morföräldrar och Håkans farmor Else och hennes sambo Axel kunde komma. Dom sistnämnda åkte färdtjänst från Ystad. Axel är över 90 år och Else är snart 90 hon med. Vi är så himla tacksamma att ni alla ville och kunde komma!

Min kära syster Anna och hennes man Fredrik blev Ines gudföräldrar.

Vissa bilder är lite suddiga men det får ni stå ut med. Let's go.


Vi valde att döpa Ines i S:t Pauli-kyrkan i Malmö. Här är vi på ingång.Tre psalmer sjöngs, "Tryggare kan ingen vara" som den andra familjen valt. "Du vet väl om att du är värdefull" valde vi. Och till sist "Måne och sol" som prästen valde.


Barnen fick komma fram och hjälpa till med vattnet och för att se dopen bättre.Eftersom Ines är så pass gammal valde vi att jag skulle hålla henne vid dopet. Hon fick även titta ner i vattnet för att hon inte skulle bli lika rädd. Men visst blir det nog en sångröst hos Ines ändå, för skrek det gjorde hon.Foto-time! Jag har förresten sytt Ines dopdräkt. Kanske ska visa den någon dag.


Sen var det dags för dopfest/ettårskalas. Siri och Elis bredvid Ines. Vi höll till i vår BRF-lokal i källaren som vi pyntat kvällen innan.


Hej!


Långbord. Vi var ca 25 personer. Först bjöds det på smörgåstårta, sen ostkaka och till sist tårta.


Ettåringen.


Här är min mamma och morfar och mormor.


Tårtorna med ettårsljus.


Den högra har Ines valt, banantårta!! Båda tårtorna är från City Gross.


Nom nom nom med banantårta tyckte Ines.


Finaste Siri och jag.


Magnus var såklart där.


Fina fina mormor.


Min vän Helena fastnade inte på bild tidigare. Det var visst ganska många som inte fastnade på någon bra bild. Så blir det när man är värdinna och har fullt upp.


Vi avslutade kvällen hemma hos oss, med min familj. Melodifestivalen såklart! Vissa var lite trötta.


Och det var den fantastiska dagen.

Det kunde helt enkelt inte bli en bättre dag för Ines och hon var på sitt bästa humör mest hela dagen. Tack för att ni kom och för alla fina presenter!
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar