torsdag, maj 08, 2014

Vecka 37


Nu är det minsann inte långt kvar. Ines ville ut i vecka 38+2 och jag är nu i vecka 36+5. Hjälp? Känner mig inte alls speciellt förberedd, men det är i alla fall tur att jag är ledig nu. Tror inte jag hade orkat jobba. Igår tog vi (läs Håkan) i alla fall ner spjälsängen och idag har jag tvättat täcken och kuddar. Fick beställa en ny "hög" kudde till sängen då vi inte hittade den vi hade till Ines. Vi har även bytt plats i sängen jag och Håkan, så jag ligger närmast spjälsängen. Kändes sjukt konstigt, men vi vänjer väl oss snart. Vi var även på Plantagen igår och handlade till balkongen, så det har vi planterat idag, mest Håkan, jag hjälpte till lite. Kan ju inte direkt krypa runt på golvet och fixa hehe.

I måndags var vi även på tillväxtultraljud, blodflödesmätning och läkarbesök. Allt gick bra! Så nu blir det inga fler kontroller hos specialistmödravården. Mini växer även på bra och uppskattades väga hela 2450 gram! Vilket var -13%. Sicken jättebebis va!? Men jag känner ju att Mini är större än vad Ines någonsin var i magen. Blodflödet var bra, och trombylen ska jag fortsätta med tills förlossningen startar. CTG:n var perfekt.

Jag är ju lite rädd att jag inte ska förstå när det drar igång den här gången. Med Ines fattade jag ju inte, det gjorde ju inte speciellt ont. Det gjorde det inte bättre när en barnmorska i måndags sa att förlossningen ofta går snabbare, om man tidigare haft ett barn som legat i säte (med rumpan nedåt, som Ines låg). Sen kanske det blir helt annorlunda den här gången också, det vet man ju aldrig. Vill ju inte heller åka in för minsta lilla, då kanske det inte hänt något? Svårt det där. Vi får se helt enkelt.

Jag hoppas ju att jag går lite längre den här gången än med Ines, hoppas på i alla fall 23 maj (BF är 30 maj). Så jag hinner bli klar med allt här hemma. Bara för att jag säger så kanske jag går över två veckor. Haha. Rätt åt mig i så fall.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar