torsdag, september 10, 2009

09 09 10: XOXO

Sover förlänge och jobbar för mycket. Har inte sett till en hantverkare sen i måndags. Jag börjar förstå varför dom är ett hatat släkte. Jag joggar och har inte ont, lyssnar på New Moon (Twilight) på engelska och får inte riktigt nog. Varför? Därför:Jag jobbar sex dagar denna veckan, nästa vecka har jag ingen aning om jag ska jobba alls. Vet inte om jag gillar detdär med ovisshet. Vad jag vet är i alla fall att jag ska vara ledig helgen eftersom jag tar tåget (eller bussen) upp till Göteborg och träffar mina tre tjejer. Skönt att slippa åka tåg längre än så.

På listan idag står: Posta paket, hämta paket, hämta två omklackade skor, eventuellt träffa Camilla, jogga om jag hinner och så jobba till sena kvällen. Jag det var väl på ett ungefär. Vad gör ni?

6 kommentarer:

 1. gör praktik i hemsjukvården. det är roligt och väldigt givande. när jag kommer hem pluggar jag till mina tentor, dricker te och sitter slösurfar alldeles för mycket framför datorn. och så sticker jag på min halsduk. den är snart klar tre meter och sista garnnystanet börjar ta slut så jag inser att det får nog räcka där. utöver detta har jag precis kommit igång med joggandet för att jag för första gången har ett par riktigt bra skor. och här kastar jag över bollen till dig - hur gick du från att vara en icke-joggande person till en joggande? (haha). jag mätte sträckan jag joggade igår och det var två ynka kilometer. har du några tips? jag tar tacksamt emot!

  och tack snälla för en finfin blogg. du är så inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det måste bli en fin och skön halsduk att ha i vinter!

  Angående att börja jogga, jag sprang "bara" 3 kilometer de första veckorna jag joggade, tre gånger i veckan. Sen utökade jag passen med någon kilometer. Mitt tips är väl att springa saktare för då orkar man längre! Alternativt så kan man varva med att gå någon minut för att sedan jogga igen, så blir passen automatiskt längre. Du kommer märka jättesnabbt i början att du orkar längre!

  Ett annat tips är ju att sätta upp ett mål, nu till våren till exempel, det kan vara allt från Vårruset (5 km) eller Göteborgsvarvet (21 km). Jag hade Göteborgsvarvet som mål när jag började jogga, det gör att man blir peppad att fortsätta fast det inte alltid är så kul (för det är inte skönt att jogga varenda gång, ibland är det skithemskt!) Marathon.se har jättemånga bra tips och t ex träningsprogram för att springa en tävlings-mil (http://www.marathon.se/traningsprogram/vecka.cfm?Pro_ID=10&Ph_ID=9&Rac_ID=128).

  Hm, mer tips... Om man har svårt för att få in en rutin, eller tycker det är för jobbigt, ska man anpassa farten i passen så att man _vill_ jogga igen. När jag var yngre tänkte jag också börja jogga, men första passet sprang jag så fort att jag inte ens orkade 1 kilometer. Och så hade jag såklart ingen lust att jogga ett par dagar senare. Så ta det lugnt! I alla fall i början, när man väl är fast är riktigt hårda pass sköna på sitt sätt också.

  Är det något mer du undrar är det bara att fråga! Antingen här eller på min mail thisisdesire(a)hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Jag kom på en sak till! För statistik! Det är väldigt roligt att se hur man utvecklas, speciellt i början när så stora förbättringar brukar ske. Jag för träningsdagbok på jogg.se, en helt underbar sida där man har överblick över allt.

  SvaraRadera
 4. tack snälla!
  det var precis sådana här tips jag behövde. nu känner jag verkligen peppen, så jäkla roligt!

  SvaraRadera
 5. ååh. jag ska erkänna, jag är besatt av twilight. hmm, har sett filmen tre ggr nu. lyssnar på fjärde boken och är lite hemligt förälskad i edward, hihi! längtar tills nästa fredag!!

  SvaraRadera
 6. ems: Jag med! Både vad gäller Edward och fredag;)

  SvaraRadera