måndag, november 29, 2010

Vecka 26.

Och i förrgår gick vi in i vecka 26!
Från Familjeliv.
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Jag: Har börjat bli trött i ryggen mot slutet av dagen. Positivt att foglossningen inte känns av så mycket nu, trots att jag går fram och tillbaka till jobbet (det blir ca en timme om dagen). Idag är jag jättetrött, men det kanske bara är tillfälligt. Det känns som att magen har växt massor senaste veckan. Känner mig ganska otymplig och den har satt sig högre upp.
---

2 kommentarer:

  1. GRATTISPÅ FÖDELSEDAGEN!!! va fin mage du har!!!
    Kram Moster

    SvaraRadera
  2. Grattis! Och håller med din moster, vilken gullig mage! Hoppas du hade en bra födelsedag!

    SvaraRadera