tisdag, februari 15, 2011

Bebis växer!

Någon trodde att lilla bebisen skulle kika ut idag efter gårdagens inlägg. Men nä det är ju för tidigt än ju, det var "bara" dags för tillväxtultraljud igen. Och nu följer bebisen i alla fall sin egen kurva och har inte minskat i procent mer. För två veckor sedan vägde lillen 1730 gram och var -30%. Idag beräknas bebisen väga 2045 gram och är -29%. Så det känns jätteskönt. Just att vi kommit över två kilo kändes som en seger. Blodflödet såg bra ut precis som innan och CTG-kurvan var också fin. Mitt blodtryck låg på 125/70 vilket är jättebra mot innan! Har legat ändå uppe på 140/90 så det här med vila och sjukskrivning verkar ju fungera jättebra.

Lilla bebisen har dock fortfarande inte vänt på sig och när bebisar är så små vill läkaren inte ens försöka vända den eftersom man är skörare när man är mindre. Så tyvärr blir det kejsarsnitt om bebisen inte vänder sig ganska snart. Och inte ens då är det säkert att dom rekommenderar en vaginal förlossning just eftersom bebisen är liten. Men det som är bäst för den lilla får ju bli bäst för oss också. Om bebisen nu väljer att vända på sig (vilket inte känns så troligt då hen legat likadant i ganska många veckor nu) så blir det ett "stresstest" där man kollar hur den reagerar på värkar och om den klarar av det.

Huvudsaken är i alla fall att liten har växt till sig. Fortfarande liten men har i alla fall inte stannat av. Så idag är det lite gladare här hemma än för två veckor sedan.

Mamma skulle kommit hit imorgon och sovit här ett par nätter men hon har gått och blivit sjuk stackarn. Så himla typiskt. Krya på dig mamsen!
---

1 kommentar:

  1. Ja va bra att bebben växer! Du ska se att du får en 2,6 kilos som du själv var!Det hjälper att du är ledig,vilar och äter !! kul att höra,vi börjar att vänta nu.Det är ju jättespännande,Betty och jag vill ut och köpa bebiskläder förstår du.Oliver fick jag 24 dagar för tidigt så vem vet det kanske snart är dags! Kram Moster

    SvaraRadera