onsdag, februari 23, 2011

Som en säl.


Så här snygg är jag med en CTG kopplad till magen och bebisen. Som en säl. Igår var vi alltså på blodflöde och CTG igen. Vet inte för vilken i ordningen och precis som förut såg det bra ut. Navelsträngen ger näring till bebisen som den ska och CTG kurvan såg fin ut. Dock var hen väldigt livlig under CTGn. Hehe.

Bebisars hjärtljud varierad ju väldigt mycket i magen och det är bland annat det man kollar på vid CTG. Om den busar och rör sig går hjärtslagen upp och ned, sover den är hjärtslagen lägre. I vanliga fall brukar vår bebis röra sig jättemycket precis när barnmorskan sätter på dosorna på magen och en stund efteråt. Sen brukar hen lugna ner sig och tillslut somna. Då brukar barnmorskan vilja att man ska försöka väcka bebisen vilket är lättare sagt än gjort. Så vi brukar knuffas och dricka vatten för att hålla bebisen vaken under hela tiden. Annars får man ligga längre tills hen vaknar igen.

Igår däremot, full rulle hela tiden. Och då var det tvärtom, fick ligga kvar med dosorna på mig länge för att hen skulle sluta busa men nej, det ville hen inte. Tror bergis att vi kommer få en trotsig liten unge som aldrig gör som man vill.Läkaren var i alla fall nöjd med kurvan så tillslut fick vi gå hem. Här ovanför ser man CTG-maskinen. Där det står 158 är bebisens hjärtljud. Och nästa vecka är det dags igen, känns ju bra att dom håller koll på oss. Mitt blodtryck har blivit ännu bättre förresten, igår efter vila låg det på 110/70.

Nu ska jag äta varma mackor och se klart första avsnittet av the walking dead.
---

3 kommentarer:

  1. Nu väntar vi med spänd förväntan!Kul att se hjärtljuden.Är precis vad jag trodde!!! Fina namnförslag ni har.Betty tyckte däremot inte om Harriet och Rune ......! Ha det så bra alla tre.Kram Moster

    SvaraRadera
  2. Ja vi också :) Vi får se hur det blir med namnet, kanske något helt annat, så svårt att välja. Kram!

    SvaraRadera
  3. Vilka tuttar du fått Sophia!! (inte för att de var pytte innan men ändå!!)

    SvaraRadera