onsdag, maj 04, 2011

Lite tillägg.

Okej detta inlägget är inte för känsliga samt de som inte vill höra en massa bebisinfo.

Jag och Håkan funderade lite på att köpa en bröstpump till mig (och Ines) för att kunna ge i flaska. Tänkte ta upp det med dietisten och fråga om man kunde blanda i något kaloririkt en gång om dagen så att Ines kommer ikapp med vikten lite mer. Så jag köpte en Medela Harmony på Apoteket i måndags (med 20 procents rabatt yey!).

Och så igår var vi iväg för vägning och möte med Ines dietist och hjärtsköterska. Jag tog upp det här med pumpning och tillägg och dom föreslog att vi skulle börja med att ge en ersättning som heter Infatrini i flaska en gång om dagen. Den innehåller mer kalorier än vanlig ersättning. Då skulle alltså Håkan också kunna mata Ines ibland och hon blir inte förvirrad av att känna min "mat-doft". Skönt för mig om jag behöver lite egentid någon gång. Vi skulle börja med att blanda den med bröstmjölk så Ines skulle ta flaskan bättre.

Sagt och gjort, igår kväll testade vi. Pumpen fungerade utmärkt och vi blandade ca 70 procents bröstmjölk med 30 procents Infatrini. Och Ines åt så himla duktigt! Titta så fint!


MEN. Hon åt ersättningsblandningen vid 19 ungefär och ammades ca 21:30. Så vid 01:00 var det dags för amning igen men Ines ville verkligen inte äta. Så det var bara att lägga henne i sängen igen. Två minuter senare hör vi hur hon kräks så hon sätter i halsen. Vi rusar båda upp och jag sätter henne upp så kräket ska komma ut. Hon kräks igen och det kommer till och med från näsan stackarn. Hon verkade verkligen inte gilla det. Efter klädbyte och lite gos somnar hon om igen. Och vi med.

Hon äter sedan ca kl 04:00 och 07:00, inte mycket men lite i alla fall. Vid 09:30 är hon pigg igen och ganska glad och äter ordentligt. Men såklart är vi rädda att hon är allergisk mot ersättningen så vi ringer dietisten som tycker vi ska testa med samma blandning igen idag. Det kan ju varit en tillfällighet, speciellt eftersom det gick så lång tid innan kräkningarna (6 timmar). Annars kan det bero på komjölksprotein-allergi. Speciellt eftersom hon även har lite ont i magen ibland och får både Minifom och Sempers magdroppar. Och så har hon små utslag i ansiktet (som förmodligen bara är hormonplitor men det är svårt att veta) som verkar klia ibland. Om hon är allergisk betyder det att jag inte för äta något som innehåller ens lite spår av komjölk. Hade vi i alla fall inte kunnat slippa detta också?

Så nu matade Håkan Ines innan han gick till jobbet vid ett. Ines har kräkts lite men som vanligt, och jag ska snart amma henne och hålla tummarna att det inte blir kräkkalas senare. Hade så gärna velat att detta fungerade så hon gick upp bättre i vikt. Hon följer ju sin kurva men det hade ju inte gjort något om hon la på sig mer.

Vi var förresten på BVC nyss och hon vägde nu 3390 gram. En uppgång på 190 gram på 8 dagar. Det är ju bra. Men snälla håll tummarna att hon tål ersättningen nu!
---

1 kommentar:

  1. Hur går det för henne? Håller tummarna att allt är bra! kram!

    SvaraRadera