måndag, januari 20, 2014

Hjärtgranskning

Jag har nog inte nämnt det så noga här i bloggen, men denna graviditet kommer vi följas extra noga redan från början. Det började med ett besök hos specialistmödravården i vecka 8-9 där jag fick Trombyl utskrivet (blodförtunnande) som kan hjälpa mot ytterligare en tillväxthämning. Det är inga garantier dock, men det gör heller ingen skada.

Nästa steg blir en hjärtgranskning, eftersom Ines hade ett medfött hjärtfel. Och imorse ringde dom från kvinnokliniken och sa att jag fått en tid redan imorgon! Så snälla snälla ni, håll tummarna att hjärtat ser friskt ut! Ett ultraljud kan ju inte heller ge några garantier för att allt ser perfekt ut, men man borde ju se större hål och stora avvikelser. Vi får se vad dom säger imorgon.

Efter hjärtgranskningen börjar blodflödesultraljud från vecka 24, samt tillväxtultraljud från vecka 28 (har jag för mig). Detta kommer sedan ske varannan vecka hela graviditeten ut, så länge allt ser bra och normalt ut. Syns det en avvikelse denna gången med, blir det ultraljud varje vecka.


Så här hoppas vi att bebisens hjärta ser ut. Utan hål eller andra konstigheter. Bild från 1177.se.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar