tisdag, januari 07, 2014

Ruched Maternity Tshirt

Alla som varit gravida håller säkert med mig om att utbudet på kläder inte är det roligaste. Så det passar ju perfekt att man kan sy sina egna, men jag har än så länge bara hunnit med en tröja. Och så bra den blev! Jag har köpt lite mönster av Megan Nielsen och valde att börja med hennes bastopp Ruched Maternity Tshirt. Man ska sy efter sin icke-gravida storlek så jag valde storlek S och den passar perfekt! Jag hade tänkt sy med långa ärmar, men tyget räckte inte så långt så det fick bli 3/4-ärmar. Jag sydde även in ärmarna några centimeter för att ärmen inte skulle bli så bred. Det är rynk på sidorna av magen så att magen kan växa. Äntligen vågade jag mig på att fålla med min nya Janome Coverpro 1000CPX, ärmarna fållade jag med avigsidan utåt och halsringning och fåll i nederkant med rätan utåt. Denna gången blev det en bred tvillingsöm, för jag och trippelsömmen är inte helt överens än. Nästa tröja ska jag klippa lite längre så att jag kan göra en bredare fåll. Nu vill den vända sig på fel håll.





Tyg: Sixties från Liandlo
Mönster: Ruched Maternity Tshirt från Megan Nielsen
---

1 kommentar: