tisdag, april 08, 2014

Vecka 33


Ja, mitten av vecka 33 nu och tiden går. Snart dags att börja göra iordning här hemma kanske? Jag har så mycket kvar jag vill sy, men känner ändå att jag har gjort rätt mycket, även om det finns mycket kvar jag vill göra. Till exempel filtar, någon slags förvaring att hänga utanför spjälsängen, mer kläder i fler storlekar, amningsklänningar/tröjor och så vidare...

Idag har jag då varit på tillväxtultraljud i vecka 32+. Mini beräknas nu väga 1770 gram och landar då på minus 15% vilket är jättebra! Det innebär en beräknad födelsevikt på ca 3000 gram, även om jag tror att hon kommer minska lite ytterligare nu de sista åtta veckorna. Senast låg hon på minus 10% men hon följer sin egen kurva bra så nästa besök blir som planerat om fyra veckor. Ines låg på minus 22% i samma vecka som jag är i nu, så mycket ska väl till om det blir en lika mini-Mini som Ines.

Mini ligger även fortfarande med huvudet nedåt, hurra för det! Blodflödet är fortsatt bra och denna gången fick jag även ligga på en brits med CTG, som visade en pigg bebis som har det hur bra som helst. Hjärtljuden pendlade mellan 140-170 beroende på aktivitet i magen. Någon läkare behövde jag inte träffa denna gången heller (om jag själv inte kände behov av det, och det gjorde jag inte) men jag fick veta att jag ska fortsätta med Trombylen till nästa besök i v 36+.

Mitt blodtryck låg på 100/75.


Och här har ni henne, med handen framför ena ögat, en litet näsa och plutmun. Helt otroligt!

---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar