lördag, augusti 01, 2009

09 08 01: Orättvisor


Jag kom hem från jobbet 21:45 igår och gick tillbaks vid 08:30 idag. Visst är det underbart? För det mesta har vi bara 15 minuters-raster (OBS, inte betalda) där vi ska hinna äta, gå på toa, tvätta händerna och andra saker man gärna gör. Det finns ju oftast ingen möjlighet att lämna kassan när man inte har rast. Så, idag på "lunchen" stämplar jag ut, springer upp till lunchrummet och sätter in min mat i micron, springer ner igen till omklädningsrummet, går på toa och tvättat händerna noga. Upp igen för att fylla på vattenflaskan och diska ett par bestick. När maten är varmt har jag kanske 8 minuter kvar på mig att hinna äta upp, springa ner till omklädningsrummet för att lägga matlådan i skåpet och sedan gå till klockan och stämpla in igen. Jag missade med en minut, det vill säga det blev 16 minuters rast. Och vet ni vad? För att jag drog över 1 minut på min rast får jag "böta" nästan 2 kronor. Men om jag tar 14 minuters rast får jag inte betalt för den sista minuten. Tycker ni dethär är rättvist?

Det tycker inte jag. Tror ni dom på golvet eller kontoret stämplar ut för att kissa? Förmodligen inte.

3 kommentarer:

  1. Exakt! Snacka om orättvisa! Spec när klockan PRECIS slår över på nya minuten också.. Fast jag har dock ingen böter.. men ändå.

    SvaraRadera
  2. Helt sjukt att man ska stressa under sin arbetstid och ännu mer på sin rast.

    SvaraRadera
  3. Haha ja och det sjuka var att jag var typ TRE sekunder från att hinna. Vi är allt bra vi kassörskor som står ut!

    SvaraRadera