onsdag, januari 26, 2011

Babyskydd.

Det finns mycket man måste köpa när man ska ha en liten bebis. Vi har ju ingen egen bil men tillgång till Håkans mammas bil i princip när vi vill. Och en bebis kan ju inte åka bil utan att sitta i bilbarnsstol. Först tänkte vi att vi kanske skulle hyra ett skydd men lite kräsna som vi är vill vi ju ha det bästa till bebisen.

Vi ska ju köpa min syster Urban Jungle (barnvagn) och det hade ju varit bra att ha ett babyskydd (bilbarnstol) som också passar att sätta fast på vagnen. Så vi har tittat runt lite och fastnat för Maxi-Cosi Cabriofix. Svart såklart, allt blir i typ svart. Just nu har lekmer.se också 10% på just dom babyskydden. Men det är ju ändå ganska dyrt.


Så vad säger ni? Är det värt att köpa ett helt nytt babyskydd som kommer användas då och då? Det kommer ju även kunna användas till fler barn om det blir det i framtiden. Det går ju även sälja det och då kommer priset bli ungefär detsamma som det kostar att hyra ett skydd. Om vi köper får vi ju också just det skyddet vi vill ha. Maxi-Cosi har ju fått väldigt bra betyg i flera tester. Babyskydden är ju så smidiga att man kan fästa dom i alla bilar utan fäste, bara med säkerhetsbältet, så vi kan använda när vi är hemma hos mamma och pappa vilket jag säkert kommer vara oftare när jag blir mammaledig. När bebisen blir äldre (+6 månader) har vi redan en bilbarnstol! Snälla pappa har fixat ett till oss, och dom är ju svindyra så det är vi väldigt tacksamma för!

Kan väl tillägga att vi inte behöver vrida och vända på slantarna utan har gott och väl pengar så vi klarar oss. Att vi får köpa vagnen + tillbehör + spjälsäng av min syster gör ju också att vi inte behöver köpa mycket nytt. Känns så bra att det är min systers saker också för jag vet att hon är rädd om och tar väl hand om sina saker. Vet inte om jag hade velat köpa en begagnad vagn av en främling. Det ändå vi har köpt nytt hittills är ett skötbord, som dessutom kostade 499 kronor då vi inte har plats för något "riktigt" utan har köpt ett ihopfällbart som går att ställa i duschen.

Och så lite bilder på hur vagnen ungefär ser ut.

Med liggvagn:


Med sittvagn:

Med babyskyddet på:


Åh så fint det kommer bli med en bebis däri.
---

3 kommentarer:

  1. Vi köpte babyskydd till Meja, och det är rätt skönt nu när man ska ha en till, att ha det klart. Vi har dessutom lånat ut det till 2 barn imellan, nu fick vi ju inget för det. Men stolen har vi ju ändå kvar sen, hade vi hyrt hade man ju inte haft något alls kvar. UJ är jättefina vagnar! Köper vi ingen Phil & Ted syskonvagn blir det nog UJ! Så roligt med allt :)

    SvaraRadera
  2. Nämen, ska ni ha en till? Grattis! Jo det lutar nog åt att vi köper ett skydd alltså.

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket :) Tycker jag att ni gör rätt i! De har ju alltid ett värde efteråt om det skulle vara så att man vill sälja :)

    SvaraRadera