måndag, januari 17, 2011

Pust.

Och så har jag guppat runt i poolen idag igen. Kunde slappna av bättre också vilket kändes mycket bättre. Samtidigt går instruktören runt och pratar om andningen under förlossningen, känns bra att i alla fall få lite koll på profylax-andning.

Inatt däremot var inte så kul. Har knappt sovit någonting känns det som. Har legat vaken till och från sen 03:45 (när jag trodde klockan var närmare 07:00). Om det ska vara såhär resten av graviditeten vill jag inte vara med. En gång i natt började även allt snurra när jag blundande och låg på sidan, öppnade ögonen och allt snurrade verkligen runt. Väldigt obehagligt. Reste mig upp på armarna för att säga till Håkan men då försvann yrseln sakta med säkert. Tänkte snabbt i yrseln att jag fått någon infektion på innerörat, vet att min pappa haft det någon gång. Usch. Men förmodligen var det bara lilla bebisen som tryckte på någon stor ven så att jag inte fick tillräckligt med blod till hjärnan. Men det ska väl hända när man ligger på rygg? Det gick i alla fall snabbt över.

Och så har jag precis pratat med försäkringskassan. Verkar som att min metod att jobba mer senaste halvåret kommer tjäna sig! Den första jag ringde sa att jag, eller rättare sagt min arbetsgivare, ska fylla i senaste tolv månaderna jag jobbat. Inte så bra då jag tjänade relativt lite i våras/vintras. Kom på sedan att jag ju jobbade på två ställen då och ringde tillbaks och undrade om hur jag då skulle göra. Då sa denna handläggaren att det räcker att jag fyller i de senaste 6-8 månaderna från min nuvarande arbetsgivare, eftersom jag jobbade på två ställen innan dess. Hurra! Vilket innebär att det blir lite mer pengar till oss när bebisen kommer.

Nu ska jag laga mig lite kaffe som jag inte hunnit dricka än och längta efter min kille som slutar jobbet vid fem. Då ska vi vara lediga tillsammans.

På promenad förra helgen.
---

3 kommentarer:

 1. Jag börjar på "gravid" vattengympa i morgon och det ska bli spännande och se vad man tycker om det. Men jag antar att det kommer vara jättebra och avslappnande! :)

  SvaraRadera
 2. Du äter väl järntabletter lilla vän? Jag tänkte medtanke på yrseln.Kram Moster

  SvaraRadera
 3. Mia: Kul! Precis som jag :)

  Moster: Än sålänge har jag inte behövt äta järntabletter, men jag dricker Blutsaft! Får se vad barnmorskan säger nästa gång.

  SvaraRadera