måndag, januari 10, 2011

Förmiddagen.

Idag har jag redan hunnit med starten av vattengympa för gravida och ett besök hos barnmorskan.

Vattengympan var ju spännande. Gravida i grupp som guppade runt hehe. Nä men det var mysigt. Blev till och med lite andfådd och kanske får lite träningsvärk i armarna imorgon. Man ska ju känna sig så lätt i vatten men jag tyckte mest att man kände sig tung när man gick ur vattnet.

Hos barnmorskan fick jag kolla vikten som går stadigt uppåt... Sådär kul att se. Men jag mår ju bra och det är huvudsaken. Bebisen ligger (precis som vi trodde) med huvudet nedåt och rumpan/ryggen på höger sida. Känner av hicka jättemycket på högra sidan, och det känns mest vid ryggen/nacken på bebisen. Rumpan var nästan ändå uppe vid revbenen, så inte så konstigt att det skaver och gör ont där ibland. Hon kände till och med en liten fot på vänstra sidan. Helt sjukt. Och att jag snart kommer kunna känna vart fötterna är. Barnmorskan sa också att det inte var någon stort barn, så det hoppas jag på att hon har rätt i. Vi får väl se nästa vecka när det är dags för tillväxtultraljud. Magen växer som den ska också, typ precis på mittersta kurvan. 29-30 cm var måttet denna veckan.

Hon rekommenderade att jag ska vara ledigt minst två veckor innan beräknad förlossning, och det är väl på ett ungefär vad jag tänkt också. Och så ska jag vila mycket sa hon. Okej säger jag. Kan jag väl.

Så nu ska jag vila några timmar innan det är dags för jobb. Imorgon är vi båda leeediga igen! Då måste vi köpa skötbord. Börjar nog bli hög tid att se till att vi har det som behövs dom kommande veckorna.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar