tisdag, maj 20, 2008

Göteborgsvarvet 2008!

Startade dagen i Falkenberg och åkte upp till Göteborg med Marcus, Mamma, Pappa och min syster Anna med familj. Kom i god tid och hämtade ut nummerlapparna och shoppade lite billigare kläder (jag köpte löparstrumpor) i Friidrottens hus. Satt och tog det lugnt ett tag innan vi gick till startgrupperna. Jag i grupp 7 och Marcus i grupp 12. Hade redan bestämt mig för att ta det lugnt och inte tänka på tiden. Huvudsaken var ju att komma runt.

Banan börjar med två uppförsbackar inom 5 kilometer, ännu en anledning att ta det lugnt i början. Första backen går i Slottsskogen och den andra är upp på Älvsborgsbron. Vädret var helt perfekt, ca 15 grader och för det mesta sol när jag sprang. Mitt högerben kändes inte så mycket så jag började öka lite granna efter Älvsborgsbron men sprang fortfarande i lugn fart. På Hisingen tycker jag det är ganska långtråkigt, kunde inte komma ihåg när vi skulle över till fastlandet igen, men jag missade vissa kilometer-markeringar och hade kommit längre än jag trott.

Över Götaälvbron och in i stan igen, här är det mycket mer folk och mycket roligare att springa. "Heja Rosa" var det flera som ropade till mig och jag vinkade och log mot alla såklart. I början på Avenyn stod min faster Carin och hennes man Harri och hejade på, blev jätteglad! Kände mig fortfarande inte speciellt trött. Men häromkring började min högra fot somna lite, men högerbenen kändes mindre och mindre. Det kanske började domna av haha.

Vid Poseidon på Avenyn tog jag en tvättsvamp och hällde lite överallt, det blev trots allt lite varmt. När Avenyn var rundad och jag springer upp mot Linnéplatsen börjar det bli lite tyngre eftersom det är en så långdragen backe uppåt, i alla fall känns det så efter 17 km. Men jag visste att familjen skulle stå och heja på mig vid ca 19 km. Och så tungt var det inte, jag sprang i en så lugn fart men ökade lite ändå för varje kilometer. Strax efter 19 km står Mamma & Pappa och hejar på mig! Och ytterligare några meter står Syrran med familj och jag ropar så Siri ser mig. Det är som roligast att springa när någon hejar!


Efter 19 km, pappa fotar.

När vi kommer in i Slottskogen igen börjar jag spruta lite smått, både benen och flåset känns lätta, det var bara högerfoten som hade somnat eller domnat lite. Vid 21097,5 meter går jag i mål och stannar klockan. Ser att jag lyckades slå mitt gamla rekord med nästan 2 min. Det är ju alltid något när man har benhinneinflammation!

Blir sprejad i ansiktet precis vid målet och går vidare och får en banan, en kexchoklad och min medalj. Tar två glas vatten och en juice och dricker/äter allt medan jag stretchar och väntar på att Mamma och Pappa ska möta upp och att Marcus ska komma i mål. Känner mig knappt trött. Tror att dubbelt så långt om två veckor kanske ska gå ändå om benet känns som idag. Jag är lycklig.INFO:
Loppets längd: 21097,5 meter
Startnummer: 25238
Startgrupp: 7 (av 16)
Måltid: 2:02:53
Tid 5km: 31:14
Tid 10km: 1:00:09
Tid 15km: 1:28:51
Tid 20km: 1:56:56
Tid/kilometer: 5:49
Placering: 4081Bilder kommer snart. Här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar