fredag, februari 22, 2008

Mina laster.

Jag är långtifrån perfekt. Tänkte dela med mig av några saker som besvärar mig.

1. Godis.
Jag älskar godis. Och då mest choklad. Det där alla säger att man kan äta en bit mörk choklad så är man nöjd sen? Det gäller inte mig. Jag äter upp hela kakan, inga problem. Mest av allt gillar jag lösgodis och slutar inte äta förrän jag börjar må lite smått illa. Och så väntar jag några minuter tills det värsta har lagt sig och äter lite till och mår ännu sämre. Så typiskt mig. Den sista tiden har jag även upptäckt naturgodis, alltså de choklad- och yogurtdoppade nötterna till exempel.

Så, i början av februari kom jag och Marcus överens om att inte äta godis på hela februari. Gjorde någon det blir det 500:- till den andra, och det varje gång man äter godis. Än har vi inte ätit och jag är ju inte den som ger upp. Kakor och glass är inte heller tillåtet, med undantag om man blir bjuden. Därmot var nötter och torkad frukt tillåtet, vilket leder till dom två nästföljande punkterna.

2. Nötter.
Dom ska vara rostade och saltade såklart, helst cashewnötter. Jag kan hälla upp lite nötter i en skål och tänkte att jag bara ska äta dom, nötter är ju faktiskt nyttigt. Men också oerhört fett. Och jag nöjer mig såklart inte med den lilla skålen utan häller upp mer när det är slut. Det samma gäller Sojabönor. I fredags (för en vecka sen) åt jag och Marcus upp nästan en hel 300g påse med cashewnötter, vilket är nästan 2000 kalorier. Huh.

Så, i lördags bestämde jag att godisförbuden för februari gäller nötter också. Och även nästa punkt som kommer här:

3. Torkad frukt.
Detta hade ju varit ett jättebra alternativ till godis och nötter om det inte hade innehållit så fruktansvärt mycket tillsatt socker. Mest gillar jag Tasty House torkad frukt. Dom har så mycket att välja på och lite av varje blir en stor påse.

Så, ingen torkad frukt heller. Däremot blir det mycket färsk frukt och yogi-the. Och det är faktiskt bra.

För att jag ska minska på onyttigheter måste jag sluta helt. Att äta lite finns inte i mitt vokabulär, jag vill äta allt! Nu är jag stolt över mig själv att jag faktiskt klarar att inte äta vare sig godis, nötter eller torkad frukt.

Så, nu har jag berättat om några av mina laster. Vilka är era?

4 kommentarer:

 1. Godis o lagom flötig (inte för flötigt!)mat :)

  SvaraRadera
 2. Av vilken anledning ska man inte njuta av livets goda? Springer man borde man väl verkligen inte behöva bry sig?

  SvaraRadera
 3. Anonym: Ja allt som är gott är inte bra för dig! Och som du kanske märkte i texten så mår jag inte bra av att äta så mycket. Jag kommer inte sluta helt med godis, men för att kunna dra ner på det måste jag sluta helt ett tag.

  SvaraRadera
 4. hihi, roligt inlägg. ja är precis likadan när det gäller smågodis, helt hopplöst. försöker därför undvika att köpa smågodis (så gott är det ju egentligen inte). en chokladkaka är mkt bättre att köpa=) förresten, vilken tur att det är mars nästa helg ;)

  SvaraRadera