onsdag, januari 02, 2008

hejdå 2007!

2007 var året då jag sprang mina första lopp sedan barnsben. utekvällarna har blivit betydligt färre och jag gillar mig själv mer och mer. så en sammanfattning ska ha sin plats här, mycket kommer nog handla om min kärlek till löpningen och hur de andra timmarna spenderades, på jobbet, i skolan och i min älsklings famn. och med helena min sötnos såklart, och lite till.


januari:


den 19 januari började jag läsa företagsekonomi i lund. antal föreläsningar jag missade kan jag nog räkna på en hand. kursen var helt klart den svåraste jag läst men jag pluggade bättre än någonsin och började till och med tycka det var kul.


den 5 januari sprang jag 9 km på under en timma. det var det längsta hitills.


jag köpte en vågtång och hade lockigt hår lite då och då. här är jag och jess på födelsedagsfest hos robert. klänningen jag har på mig fick jag av marcus.


den blåa tröjan åkte på ganska ofta också, vilket betyder jobb.

min pappa betalade anmälningsavgiften till göteborgsvarvet i maj, nu skulle det verkligen bli av! tyvärr kunde han inte springa med mig, men jag hoppas på ett annat år när hans hälsena blivit bra.

om det är nu eller i februari jag började lyssna på ljudböcker minns jag inte. men ju längre jag springer behöver jag mer än musik. jag började med stieg larssons triologi, som ingen ljudbok därefter kunnat slå. jag lyssnar fortfarande på ljudböcker när jag springer och går långt.


februari:


jag började gå på yoga för att hjälpa löpningen på traven och försöka få mina muskler mindre stela nu när jag sprang längre och för att bli vigare än en elefant. det gick.


jag skrev min första saltenta någonsin, i organisationsteori.


jag, kvinnan i mitt liv och mannen i mitt liv var på fest med häst-tema hos calle.

när mamma hade sportlov kom hon tll malmö och vi gick på ansiktsbehandling och manikyr på gildaskolan, shoppade på stan och åt middag för tre på vegegården. tyvärr har jag inga bilder på det. pappa kom ner på lördagen och då gick vi till pizzahut. det var en bra vecka!

den 26 sprang jag 10 km på under 60 minuter för första gången. vilken känsla!


mars:


jag började på ont i mitt vänstra knä men lyckades stretcha bort det.


jag skrev två tentor på tre dagar och efter den sista gick jag och marcus till jesper och såg på melodifestivalen.


dagen efter åker jag och marcus till bulltofta och våren började komma på riktigt, efter en obefintlig vinter.


kanske det finaste från året, jag och min katt som blev 17 år den 6:e mars.


jag sprang längre och längre och fick blåsor under fötterna efter de nya skorna.


den sista skrev jag högskoleprovet för (hoppas jag) sista gången. det gick bättre än förväntat, statistik och matte var mitt bästa, och engelskan gick sämst. inte så förvånande.


april:


påsken var sen iår och den spenderades med familjen i stugan, efter att jag jobbat såklart.


den 14 var det vår på riktigt och jag och marcus var på stan och vid casinot och njöt av den varma solen.


vi firade vår 2-årsdag den 16:e!

den 19:e sprang jag 2 mil för första gången, att tänka på att jag började springa för mindre än 9 månader sen kändes ganska avlägset. då sprang jag 3 km.


fredrik och carina skulle flytta till stockholm så vi fick komma på utflyttningsfest.


fredagen den 27:e skrev jag den svårste tentan hitills i ekonomistyrning och fick VG. efter tentan fick jag nytt hår med ny färg, det kändes bra och var verkligen dags.


maj:


jag sprang mitt första lopp på 25:23, 5 km på vårruset. men det var nog sista gången jag sprang det, för mycket tanter som gick i vägen.


den 5:e maj gifte sig min syster med fredrik, hon var vackrast i världen. klänningen siri har på sig hade jag sytt.


jag jobbade såklart, här är jag inte så sugen på att gå dit.




den 12:e sprang jag göteborgsvarvet på 2:04:52. på avenyn stod mina fastrar med familjer och hejade på mig efter 17km. på den översta bilden har jag passerat 19 km och har bara två kvar. jag fångade såklart kexchoklad på avenyn som jag gav till pappa, precis som han gjorde när jag var liten då han sprang.


vera (helenas syster) var i malmö och hälsade på. vi spelade bowling och drack alldeles för dyr öl.


årets knark: torkad, alldeles för sockrad, frukt från tasty house till höger.


tredje loppet för året, blodomloppet 10 km. på 55:54 i olidlig hetta.


juni:




efter sista tentan i företagsekonomi (redovisning och räkenskapsanalys) får jag besök av mina tre sötaste tjejer. kvällen spenderades i folkets park och hemma hos mig. det var sommar och dagen efter var vi på bo01 och badade och solade.


vi genomled våren tillsammans i lund och i hörsalen.


innan sommaren blev alldeles för kall hann vi spendera lite tid med picknick i pildammsparken.


fjärde och sista loppet för 2007. det spöregnade vilket var väldigt skönt och jag lyckades springa mina snabbaste 10 km på 52:00. swedbank malmö 10 km hette loppet. kvällen innan var det födelsedagskalas hos patrik och jag drack alkoholfri öl.


midsommar spenderades mestadels hemma med min man. det var skönt. vi hade gjort inlagda grönsaker och åt dom till färskpotatis såklart.


jag var ledig en dag och åkte upp till mamma i stugan. det regnade mest hela tiden men det gjorde inte så mycket, vi hade det bra ändå.

annars så jobbade jag ungefär hela tiden.


juli:


jag och marcus åkte till stugan tillsammans och umgick med min familj. vädret var regnigt men inte lika mycket som förra gången jag var där.


vi hade det i alla fall fint på balkongen.








jag fick en efterlängtad semester som vi spenderade i marcus mammas stuga. vi hade väldigt tur med vädret och badade och solade varje dag. och åkte båt. det var en bra semester.


vi hann även med att åka trampebåt genom hela malmö.

jag fick också mitt antagningsbesked från studera.nu och JAG KOM IN! det trodde jag aldrig. men vad skulle det innebära? flytta till sveriges regnigaste stad utan marcus?


augusti:


det blev en dag med fint väder tillslut. marcus har sin sista semesterdag som vi spenderar med att bland annat åka i pariserhjulet i folkets park.


ja bilden är från augusti men i juli flyttade helena hem till oss efter en omtumlande natt/morgon. hon bodde i vårt lilla rum till september.


vårt kök blev färdigrenoverat med nya färger och ny spis och kyl/frys. jag är glad över att slippa den röda och blåa.


jag sprang i värmen också, här efter 15 km.


och så åkte jag upp till stugan igen för att vara med mamma och siri. den här ängen har jag hängt på mycket i mitt liv. när jag var liten firade vi alltid midsommar här. nu är det aldrig någon på ängen längre.


oskar var på en visit från kivik och vi åt glass och slush.


wilen är tillbaks till malmö och många minnen från hans lägenhet här kom också tillbaks.


vi blev bjudna på en takfest i centrala malmö där det dansades och drack smuggel-öl. tyvärr blev det en ganska tidig kväll för min del. dagen efter flyttade jag till sveriges regnigaste stad.


jag kom till borås och fick låna johannas lägenhet. spänd inför morgondagen men väldigt ensam. undrade hur det skulle gå. hatade borås men livet går vidare och två år ju faktiskt inte så lång tid. hela eftermiddagen går jag runt i borås för att hitta nästa dag. det ser ju faktiskt inte så hemskt ut, och det regnar inte.


första skoldagen och jag är påväg.


jag fick nycklarna till min lägenhet/mitt rum efter mycket om och med. åkte hem till marcus famn för att snart åka tillbaks igen.


september:


snällaste mamma & pappa (och marcus såklart) hjälpte mig att flytta upp det nödvändigaste till borås och mina 18kvm. jag får visst plats ändå. jag och mamma målade om till vitt och det kändes mycket bättre.


jag åker hem till malmö varje helg och är hemma hos wilen och lyssnar/sjunger karaoke. denna kvällen var den roligaste på väldigt länge!


camilla är uppe i borås hos mig och jag visar henne knalleland, hösten kom snabbt.


för att vara i malmö så länge som möjligt går jag ofta upp klockan 03:30 för att åka med 05:14 tåget till borås. det är helt klart värt det.

under slutet av september och oktober blev jag trött på fotodagboken och slutade fota ganska mycket. därav mindre foton och mindre som jag minns. jag jobbar på helgerna i malmö för att ens ha råd att åka hem. men det går bra. jag joggar i backar upp och ner och springer snabbt snabbt.


oktober:

nu händer mardrömmen, mina knän blir konstiga och gör alldeles för mycket ont. jag köper nya skor men det blir bara värre ändå. lyckas springa en del ändå.


nya skor.




marcus bjuder mig till danmark och louisiana och ser richard avedons fotografier. på kvällen har helena och karoline sin första inflyttningsfest på ronnebygatan.


hösten kom även till malmö iår.


november:


underbara dag, sommarens slit på jobbet ger äntligen tillbaks. min macbook kommer hem och jag är lycklig lycklig! på köpet fick jag en ny ipod nano.


med en mac blir det lätt för mycket photo booth. här har jag tråkigt på tåget mellan heroes-avsnitten.


jag blev bjuden på joystick 2.0 av marcus. vilken konsert! helt sjukt bra och kanske även bättre än på malmöfestivalen 2006. förresten brukar jag se orvar på mitt jobb, han gillar keso..


den här sötnosen har redan hunnit bli två år och jag är med och firar henne i jönköping och sover över i min systers hus för första gången.



hela släkten åkte till gran canaria för att fira mormor 75 år, det var lovely hela veckan och jag vill bara tillbaks. vi hoppade i vågor och en gång höll jag nästan på att drunkna av undervattenströmmarna. jag blev rädd och fick skrapsår på axeln och rumpan. men jag gav inte upp utan fortsatte hoppa.


varje år fyller man visst år och iår blev jag 24. oftast glömmer jag hur gammal jag är men det är väl inte så viktigt. på jobbet tror dom jag är 20. jag vill inte vata 20. vi kom i alla fall hem till malmö efter solresan till ett nytt sovrum. choklad kallas det. födelsedagen var mest snorig men jag fick en hel chokladkaka och en massa fina presenter.


december:


jag åkte med buss till göteborg för att vara med mina tre tjejer igen. gick upp alldeles för tidigt men lyckades hålla mig uppe hela natten innan jag stupade i säng i mitten såklart.


vi har den finaste balkongen i stan.


och så bakar vi många pepparkakor som tar slut alldeles för fort.


jag gör seitan för första gången och tar tag i knäproblemet på riktigt och får fixa skoinlägg. dessutom anmäler jag mig till stockholm marathon. huh..






julen spenderas i småland och julklapparna flödar, speciellt till siri. tyvärr var det ingen vit jul men det brukar det väl inte vara. jag börjar räkna mina steg tack vare en julklapp och verkar visst gå ganska mycket ändå. jag gör en vegetarisk julskinka på vetegluten och tofu bland annat. mycket jobb och dessutom väldigt gott!


vi fick julklappar tillsammans. en matta från mamma och pappa och presentkort på ilva från marcus mamma och pappa som hitills blivit ett soffbord och förmodligen kommer bli två sängbord så småningom.


nyårsafton spenderades först på jobbet, en joggingrunda och till slut drack vi drinkar och gjorde den första sushin någonsin för oss alla. vid tolvslaget (lite innan) mötte vi upp med massa andra och gick till möllan och torget för att se på alla fyrverkerier. efter det blev det flera fester på rad för att sen stupa i säng.


2008 då?
jag hoppas jag klarar mitt livs första marathon den 31 maj. att jag lyckas spara mer pengar. slipper vara i borås så mycket. har tid att umgås med min familj. mycket tid tillsammans med marcus och mina vänner. att jag kommer kunna springa snabbare. att sommaren bjuder på bättre väder än 2007. jag hade gärna slagit pappas tid på göteborgsvarvet. lite snö hade inte varit fel, så jag kan använda mina snowjoggings. ja och mycket mer. vad vill ni göra iår?

3 kommentarer:

  1. vilket fantastiskt år du verkar ha haft. fin redovisning!

    SvaraRadera
  2. Ja det var riktigt bra. Hoppas du också haft ett bra år! Och tack.

    SvaraRadera
  3. tack vad snällt!

    hoppas ditt nya år börjat bra! såg att du firade med helena...hade ni trevligt?

    kram

    SvaraRadera